JAB Rôzne Rôzne

Už teraz si zapíšte do kalendárov: Top 10 akcií v Spišskej a okolí počas letných prázdnin

Vytúžené letné prázdniny sú čoskoro tu a my sme zaostrili na zaujímavý program počas tohto obľúbeného obdobia. Vybrali sme z neho 10 akcií, ktoré rozhodne odporúčame zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Už teraz si zapíšte do kalendárov: Top 10 akcií v Spišskej a okolí počas letných prázdnin
Zdroj: Dnes24.sk

Spišské trhy

14. – 17. júl 2016, námestie

Už po 61. krát sa zaplní námestie a priľahlé ulice Spišskej stovkami stánkov a kolotočov. Tradičné Spišské trhy sú neodmysliteľnou súčasťou letného obdobia. Počas ich konania je pripravený aj bohatý kultúrny program, ale čakajú nás aj dopravné obmedzenia.

Umenie v parku

22.júl 2016 o 18:30, pred Evanjelickým kostolom v Spišskej

Jedinečná výstava pod holým nebom. Vernisáž výstavy diel neprofesionálnych výtvarníkov a študentov zo Spiša priamo pri fontáne pred Evanjelickým kostolom. Počas vernisáže vystúpi hudobná skupina Spišský Výber. Výstava potrvá až do 31.augusta.

Spišských Extreme 333

22. – 23.júl 2016, štart a cieľ – športová hala SNV

Pre všetkých nadšencov horskej cyklistiky , ktorí sú odhodlaní zabojovať na bicykli s prírodou Spiša aj na hraniciach svojich možností pripravili organizátori ďalší ročník extrémnych pretekov. Trať dlhú 333 kilometrov treba zdolať maximálne do 34 hodín.

Mega piroh

23.júl 2016 o 10:00, Levoča (sídlisko pri prameni)

Medzi typicky spišské jedlá patria jednoznačne pirohy. O zápis do knihy Slovenských rekordov sa pokúsia Levočia tým, že spravia jeden mega piroh. Dobrou správou je, že diváci budú môcť pirohy ochutnávať zdarma.

Kobuľa fest

30.júl 2016 o 13:00, Jamník (futbalové ihrisko)

Párty plnú folklóru a rockovej hudby môžete zažiť na konci júla v neďalekom Jamníku. Na druhom ročníku zaujímavého festivalu vystúpia kapely Sám Sebou, Helenine oči ,Karavana, AC/DC revival či folklórny súbor Jamničan, Muzikanci Raslavicke a Čačinare zo Spišskej.

Bažant Kinematograf

3.-6.august, pred Redutou SNV

Dobrý film zadarmo a pekný letný večer to je správna kombinácia na začiatok augusta. Tento rok sa môžeme tešiť na štyri filmy. Premietanie začne vždy o 21:15 na Radničnom námestí.

My sme Východ

13. august. 2016 od 14:00, Radničné námestie SNV

Festival na východe, o východe a východniaroch a nie len pre východniarov sa bude konať opäť v našom meste v polovičke augusta. Zabaviť vás prídu umelci z východu Drišľak, Helenine oči aj Katka Knechtová.

Harhovska čuda a zabaviska

19.-20. august 2016, Spišský Hrhov

Dedina roka a obec, ktorá sa vymyká z priemeru, je známa aj svojím každoročným festivalom. Tento rok to bude už 14.ročník podujatia, kedy budú Hrhovčania vyrábať niečo mega zaujímavé a nebude chýbať ani bohatý kultúrny program, tradičné remeslá či športové i zábavné aktivity.

Tajomná Levoča

19.-20. august 2016 , námestie v Levoči

Medzinárodný kultúrneho festival Dni Majstra Pavla vyvrcholí v druhej polovici augusta. Podujatie s názvom Tajomná Levoča si získalo obľubu aj u širokého okolia. Tento rok sa môžete počas dvoch dní tešiť na skupinu Modus, Kristínu, Mafiu Corner, Čarovné ostrohy, Mirror family show a mnoho iného.

Dni mesta Spišská Nová Ves

26. – 27. augusta. 2016, Radničné námestie

Konanie Trhu ľudových remesiel v posledných augustových dňoch sa v našom meste stalo už tradíciou. Podujatie je každoročne organizované v rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva, v roku 2008 sa prvýkrát uskutočnilo pod názvom Dni mesta. Najpočetnejšie zastúpenie majú remeselníci pracujúci s drevom. Nechýbajú však ani tkáčky, medovnikári, garbiari, čipkári, košikári, keramikári či vareškári. Dni mesta sú sprevádzané aj kultúrnym programom či tradičnými pochúťkami

foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM