JAB Správy

Dobré správy: V novoveskej MHD budeme cestovať zadarmo, stačí nastúpiť

Cestujete mestskou hromadnou dopravou? Ak áno, máme pre vás dobrú správu. Už v utorok a piatok budete môcť cestovať bezplatne.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy: V novoveskej MHD budeme cestovať zadarmo, stačí nastúpiť
Zdroj: TASR

Európska komisia v čase od 16. do 22. septembra každoročne organizuje Európsky týždeň mobility. „Do podujatia sa rozhodlo po prvýkrát zapojiť aj vedenie nášho mesta po dohode so spoločnosťou Eurobus,“ informovala Edita Sýkorová z mestského úradu. Občania tak budú môcť cestovať v mestskej hromadnej doprave počas dvoch dní bezplatne.

Cieľom podujatia je zvýšiť verejné uvedomenie o potrebe účinne konať proti narastajúcemu znečisteniu mestského prostredia výrazne zapríčinenému aj vďaka motorizovanej doprave. Je tiež príležitosťou pre všetky zúčastnené mestá ukázať, ako im skutočne záleží na kvalite ich urbanizovaného prostredia. Ústrednou témou tohto ročníka je „Naša ulica, naša voľba!“, ktorej cieľom je prehodnotiť spôsob, akým vnímame mestský,verejný priestor. Po celý týždeň sa bude skúmať vzťah medzi využitím verejného priestoru a kvalitou života.

„Občania sa nemusia ničím preukazovať. Stačí nastúpiť do autobusu. Bezplatné cestové v mestskej hromadnej doprave bude počas dvoch dní a to 16. 9. 2014 (utorok) a 19. 9. 2014 (piatok),“ doplnila Sýkorová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM