Rôzne

Úspech, ktorý si zaslúži palec hore: Až 6 sestričiek zo Spišskej získalo prestížne ocenenie

Okrem lekárov sú dôležitou súčasťou každej nemocnice či ambulancie aj zdravotné sestry. Tak je to aj v Spišskej Novej Vsi. A až šesť z nich dostalo pred pár dňami krásne a prestížne ocenenie.

Ilustračný obrázok k článku Úspech, ktorý si zaslúži palec hore: Až 6 sestričiek zo Spišskej získalo prestížne ocenenie
Zdroj: Petra Oláhová

Zdravotné sestry tvoria dôležitý článok v poskytovaní zdravotníckej starostlivosti, pretože bez nich by nebolo možné realizovať klinickú medicínu v praxi. Stávajú sa čoraz dôležitejšími členmi zdravotníckeho tímu, lebo práve ony sú v najužšom kontakte s pacientom. Významnej pocty sa dočkalo aj viacero sestier z nemocnice v Spišskej Novej Vsi.

Až šesť sestier zo Spišskej

Slávnostné odovzdávanie ocenení sa uskutočnilo pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier 13. mája v Hotelovej akadémii. Jeho význam ocenila svojou prítomnosťou i prezidentka Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Iveta Lazorová. Z rúk prezidentky regionálnej komory SaPA Petry Oláhovej ocenenie prevzalo sedem sestier z regiónu Spišská Nová Ves a Krompachy.

Tento rok odovzdala regionálna komora Spišskej Novej Vsi ocenenie Biele srdce až šiestim sestrám zo spišskonovoveskej nemocnice. V kategórii sestra/pôrodná asistentka v praxi získali ocenenie Antónia Mlynarčíková, Oľga Džubáková a Anna Ondrová. V kategórii sestra/ pôrodná asistentka – manažér zase Júlia Birošová, Silvia Krauszová a Magdaléna Andrášová.

Prestížne ocenenie

Cena Biele srdce je prestížnym a čestným ocenením, ktorým komora vyjadruje svoje uznanie sestrám a pôrodným asistentkám. Podľa Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek je tvar srdca prejavom humánnej komunikácie a súčasne miestom, odkiaľ pramení kvalita ošetrovateľskej starostlivosti sestier. Symbol bieleho srdca charakterizuje starostlivosť, poznanie a ľudskosť, ktoré sú najobsiahlejšou časťou duše a práce sestry. Zároveň biele srdce svojim symbolom spája a zjednocuje sestry z celého sveta.

„V tento významný deň chcem preto zaželať všetkým mojím kolegyniam/kolegom, veľa úspechov pri výkone tohto povolania a najmä, aby sa láska a starostlivosť, ktorú poskytujú druhým ľuďom vrátila aj im samotným a to takisto v podobe lásky, úcty a radosti z ich povolania i radosti zo života,“ povedala prezidentka regionálnej komory na záver slávnosti.

Môže vás zaujímať:

Dlhoročný problém, ktorý trápil nemocnicu v Spišskej je zažehnaný: Všimli ste si tú zmenu aj vy?

Zábery, ktoré si môžete pozrieť ako prví: Nový urgent v spišskonovoveskej nemocnici v obrazoch

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM