JAB Kultúra

Urobte si plány na november: Výber naj akcií, ktoré zažijeme v Spišskej

V novembri sa v Spišskej Novej Vsi môžeme tešiť na rôzne podujatia. My sme pre vás vybrali tie, ktoré považujeme za najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku Urobte si plány na november: Výber naj akcií, ktoré zažijeme v Spišskej
Foto: Jaroslav Dodok

VÝSTAVA EXOTICKÉHO VTÁCTVA

Piatok – nedeľa, 4. – 6. november, bývalá SOŠ Banícka

Hneď na začiatku mesiaca si prídu na svoje milovníci exotického vtáctva Oblastnú výstavu exotického vtáctva môžete navštíviť v Spišskej Novej Vsi na Štefánikovom námestí v budove bývalej SOŠ Baníckej počas troch dní. V piatok a v sobotu od od 9.00 do 18.00 hodiny, v posledný deň – to je v nedeľu, od deviatej do dvanástej hodiny.

KTO ZHASOL SVETLO?

Pondelok, 7. november o 18.00, Dom kultúry Mier

Po úspešnom uvedení hry v Spišskej Novej Vsi si opäť môžete pozrieť tento titul, v novom obsadení. Tentokrát účinkujú Ján Koleník, Braňo Deák, Marta Sládečková, Zuzana Tlučková a Kristína Svarinská. Komédia o tom, čo všetko sa môže stať, ak si domov prinesiete milenca a objaví sa tam milenka s manželom.

PÁLENICA BORISA FILANA

Streda, 9. november o 18.00, Koncertná sieň Reduty

Úspešná rozhlasová relácia prichádza na javiská a v novembri si ju budú môcť aj naživo vychutnať obyvatelia Spišskej a okolia. V programe účinkujú Boris Filan a jeho syn Oliver, ktorí porozprávajú rôzne príbehy či cestovateľské zážitky.

VREŠŤADLO

Nedeľa, 13.november o 16.00, Dom Matice slovenskej

Bábkové divadlo spod Spišského hradu pripravilo opäť niečo pre najmenších. Vrešťadlo je rodinný chi-chi príbeh o jednom zavadzajúcom bábätku.

MÁŠA A MEDVEĎ NA ĽADE

Streda, 16. november o 17.30 , zimný štadión

Korčuliari, akrobati aj tanečníci sa znova predstavia v príbehu, ktorý pobláznil tisíce malých fanúšikov, ale aj ich rodičov. Čakajú vás obľúbení vlci, ktorí znova prídu na svojej sanitke, uvidíte aj napínavý súboj medveďa Míšu a medveďa Svalovca o priazeň medvedice, a samozrejme nezbednú Mášu, ktorá sa ako vždy bude snažiť všetkým pomôcť. Príbeh doplnia divákmi veľmi obľúbené piesne, ktoré pri príležitosti minuloročného turné vyšli aj na CD.

JAZZOVÝ KLAVÍRNY RECITÁL

Streda, 16. november o 18.30 , Koncertná sieň Reduty

Milovníkov jazzu určite poteší klavírny recitál Jána Hajnala. Jazzový večer „Bartókova izba“ popredného hudobníka (Festival Hevhetie 2016, Praha JazzDock 2016, Košice 2015, Londýn 2006, BHS 2004 Praha 2003…) bude spojený spojený s uvedením nového CD.

PREDVIANOČNÝ REMESELNÝ TRH

Piatok – sobota, 18.- 19.november ,OC Madaras

Najkrajšie sviatky v roku sa nezadržateľne blížia a Novovešťania sa môžu tešiť už v novembri na predvianočný remeselný trh. Ukážky tradičných remesiel a predaj remeselných výrobkov si môžete užiť počas dvoch novembrových dní.

PETER MICHALICA

Utorok, 22.november o 18.00, Koncertná sieň Reduty

Jedinečný koncert husľového virtuóza, pedagóga a pútavého sprievodcu hudobnou históriou si môžete vychutnať v koncertnej sále Reduty v druhej polovici novembra. Petra Michalicu bude na klavíri sprevádzať Viera Bartošová.

SMEJKO A TANCULIENKA

Štvrtok, 24.november o 17.00, Dom kultúry Mier

Pre malých chrobáčikov je koncom mesiaca pripravené v kine Mier vystúpenie Smejka a Tanculienky, ktorí navštívia krajinu rozprávok. Naučia Pipi dlhú pančuchu upratovať, s veľkou repou si budú navzájom pomáhať, Janíčko a Marienka neuveria Ježibabe, papať budú ako dráčikovia, počúvnu rady Malého princa, vyberú sa na vandrovku s Vajcom, Snehulienka navštívi siedmich trpaslíkov, vypočítajú si Akafuka, vydržia ešte viac s Mackom Duškom a na záver si zatancujú Pápá. Na úplný záver sa všetci chrobáčikovia môžu so Smejkom a Tanculienkou vyfotiť a podpísať DVD

PAR NAS

Nedeľa, 27.november o 18.00, kaviareň eLAra

V rámci voľného pokračovania literárno-hudobných večerov Literasa 2016 sa milovníkom literatúry v kaviarni eLAra postupne predstavia viacerí členovia Spišského literárneho klubu, ktorí publikovali v nedávno vydanom zborníku. Samozrejme, že nebude chýbať ani hudobná produkcia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM