JAB Rôzne

Úradníci vykasali rukávy a pustili sa do stanice: Primátor im dokonca niečo priniesol

Brúsili, natierali, sadili kvietky. Skoro 40 pracovníkov z mestského úradu sa rozhodlo prispieť ku skrášleniu nášho mesta. Tentokrát si vybrali železničnú stanicu.

Ilustračný obrázok k článku Úradníci vykasali rukávy a pustili sa do stanice: Primátor im dokonca niečo priniesol
Zdroj: Dnes24.sk

Aj tento rok sa Spišská Nová Ves zapojila so 14 aktivitami do najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva pod názvom Naše mesto. Nadácia Pontis ho organizovala opäť po roku 12. a 13. júna. Stalo sa už tradíciou, že sa k dobrovoľníkom pridali aj zamestnanci mesta, ktorí si naplánovali skrášliť železničnú stanicu v Spišskej.

Železničná stanica v novom šate

40 pracovníkov mesta vymenilo v piatok svoje kancelárie za aktivitu na čerstvom vzduchu. Na železničnej stanici ich čakalo roboty vyše hlavy. Na pláne bolo maľovanie lavičiek, zábradlia a kvetináčov do ktorých následne vysadili 200 kusov kvetov. Súčasťou skrášlenia interiéru stanice bola aj oprava rámov do ktorých zarámovali nové fotografie s motívom Slovenského raja a mesta.

„Som tu preto, lebo si myslím, že je to dobrá vec prispieť aj takouto malou čiastkou ku skrášleniu nášho mesta,“ prezradila svoj dôvod účasti Silvia Vargovčíková z oddelenia správy daní a poplatkov s tým, že tejto akcie sa zúčastňuje pravidelne.

Ani Tomáš Hamráček z oddelenia komunálneho servisu nie je žiadnym nováčikom. „Zúčastňujem sa tejto akcie po tretí krát. Mám na starosti kvetináče, hlavne výmenu starej zeminy,“ povedal. Podľa jeho slov jeho inšpiráciou bolo zveľadenie mesta v ktorom žije a vypadnúť z kancelárie trošku na vzduch.

Hlavnou koordinátorkou na železničnej stanici bola vedúca kancelárie primátora Andrea Jančíková. „Mojou úlohou je okrem rozkazovania aj pracovať,“ povedala popri brúsení jednej z lavičiek. Na otázku prečo to robí odpovedala jednoznačne. „Som tu pretože milujem toto mesto a chcem pre neho niečo spraviť.“

Pracovalo sa aj v iných častiach mesta

Osvieženie pre kolegov v tento horúci deň doniesol primátor mesta Spišská Nová Ves Ján Volný. „ Bohužiaľ pre pracovné povinnosti sa tento rok tejto akcie nemôžem zúčastniť, tak som ich prišiel aspoň podporiť a doniesol som im nanuky na osvieženie. Je to veľké fyzické vypätie v týchto teplotách, viem o čom hovorím dva krát som sa k dobrovoľníkom po minulé roky pridal,“ vyjadril sa primátor.

Okrem železničnej stanice dobrovoľníci pomáhali s rúbaním dreva pre účely prevádzky budovy chránenej dielne či domurovaním steny na budove Domova sociálnych služieb. Ďalšie skupiny dobrovoľníkov pomáhali v základných školách a v zoologickej záhrade. V mestskej časti Ferčekovce sa popasovali členovia mestského výboru a občianskeho združenia s natretím zábradlia na moste či vylepšením detského ihriska.

Dobrovoľníci v Spišskej vyšli do ulíc: Takto vylepšovali naše mesto
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM