JAB Rôzne

Tréner Šimon zo Spišskej hovorí: Silový tréning je pre každého

Je mladý, ambiciózny a momentálne jeden z deviatich trénerov v krajine, ktorí sa môžu pochváliť titulom SFG1 instructor. O čo konkrétne ide, nám už prezradil Šimon zo Spišskej v rozhovore.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Šimon zo Spišskej hovorí: Silový tréning je pre každého
Zdroj: Šimon Spišák

Silovo-kondičný tréner Šimon Spišák zo Spišskej Novej Vsi verí, že sila je hlavnou kvalitou každého človeka. Preto sa stal inštruktorom jednej z najprestížnejších škôl na svete.

Chlapčenský sen

Ako hovorí Šimon, cesta nebola jednoduchá, no športu sa venuje od malička Jeho chlapčenským snom však bolo patriť do slovenskej špeciálnej jednotky, konkrétne do piateho pluku špeciálneho určenia do Žiliny.

„Ako siedmakovi mi visel v detskej plagát tohto pluku v maskáčoch a kuklách. Po strednej škole som sa rozhodol si tento sen splniť,“ povedal Šimon. Dva roky podľa jeho slov slúžil v normálnej armáde ako profesionálny vojak a potom sa dostal do svojej vysnívanej jednotky, kde pôsobil tri roky.

Čítajte tiež:Študuje na gymnáziu a klobúk pred ňou dole: Novovešťanka Klaudia (18) je viacnásobná majsterka Slovenska

Pri vojsku zase viacej pričuchol k cvičeniu a dozvedel sa o škole StrongFirst. Rozhodol sa posunúť znova ďalej a ísť smerom trénera, no nie hocijakého. Za cieľ si vybral stať sa silovo-kondičným trénerom StrongFIrst a získať certifikát uznávaný v celom svete, čo sa mu po ôsmich mesiacoch prípravy nakoniec podarilo. Dnes je Novovešťan Šimon trénerom s kettlebell (poznámka redakcie železná guľa) a ako jediný zo Slovenska získal certfikát SFG1 instructor tento rok.

Čo je to StrongFirst

A čo vlastne je StrongFirst a komu je to určené? Ide o školu sily, ktorá je vedená Pavlom Tsatsouline. „Pomáhame ľudom dosahovať vysoké úrovne sily bezpečným a efektívnym spôsobom – učíme mužov a ženy dosiahnúť vysokú úroveň sily bez interferencie (ovplyvnenia) s ich prácou, športom (robíme to bez negatívneho narušenia ich života),“vysvetlil s tým, že základnou myšlienkou cvičenia je hýbať sa dobre, často a až tak pod záťažou.

Silový tréning je podľa jeho slov vhodný pre každého bez rozdielu veku a pohlavia – ako pre športovcov, tak aj pre začiatočníkov. Aké rôzne cviky sa dajú robiť s kettlebell, to vám prezradíme v špeciálnom článku už onedlho na portáli Spišská 24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM