JAB Rôzne

Toto je on: Zoznámte sa s najobľubenejším učiteľom gymnázia na Školskej

Niekoľko kategórii, dvaja moderátori a sprievodný program. Toto všetko bolo súčasťou záverečnej slávnosti gymnázia na Školskej. Študenti si zvolili aj najobľúbenejšieho učiteľa.

Ilustračný obrázok k článku Toto je on: Zoznámte sa s najobľubenejším učiteľom gymnázia na Školskej
Zdroj: Dnes24.sk

Každoročná akcia oranžového gymnázia v Spišskej Novej Vsi je za nami. POOG 2016 (profesorská osobnosť oranžového gymnázia) sa konal v priestoroch kina Mier a študenti – okrem ocení či sprievodného kultúrneho programu – sa dozvedeli aj výsledky svojho hlasovania v jednotlivých kategóriách.

Absolútny víťaz

V trinástich kategóriách si volili najšpinavšiu klietku, najlepší kolektív či svojho Králisa. Titul najzábavnejší profesor si odniesol už po štvrtýkrát fyzikár Ivan Brovko, ktorý ani pri odovzdávaní ceny nezostal svojmu titulu nič dlžný. Najpriateľskejšou profesorkou sa stala Milota Pemčáková a v kategórii Detektor na ťaháky si prvú cenu odniesla Darina Švihrová.

Prečítajte si tiež:Dojímavé FOTO a VIDEO zo Spišskej: Deviataci sa lúčili so školou, nechýbali ani slzy

Kategóriu Absolut má vo vrecku a najobľúbenejším profesorom oranžového gymnázia sa s veľkým náskokom stal učiteľ fyziky a telesnej výchovy Martin Roško. Ten získal takýto titul po prvýkrát. Na gymnáziu učí už desať rokov a nás zaujímalo, ako sa cíti absolútny víťaz a čím si podľa neho získal študentov.

Zábavný aj seriózny

„Je to také milé, keď si študenti spomenú. Mám príjemné pocity. Ťažko povedať čím som si to získal, ale snažím sa byť trošku aj zábavný aj seriózny učiteľ. Dať žiakom na hodinách čo najviac a učiť nie iba z kníh, ale aj zo života. Veľa ľudí nemá rado fyziku, ale celý život je aj o fyzike, tak sa im to snažím priblížiť, ako najlepšie viem.“

Keďže pán učiteľ Brovko takúto cenu vyhral niekoľkokrát po sebe, spýtali sme sa Martina Roška, či má v pláne sa stať najobľúbenejším učiteľom aj budúci rok. „Dúfam, že sa budeme striedať a ďalší rok to vyhrá niekto iný, je to síce príjemné, ale netúžim byť každý rok Absolut. Nech každý z učiteľov raz zažije pocit, keď študenti ocenia vašu prácu.“

Ako to prebiehalo na každoročnej akcii oranžového gymnázia si môžete pozrieť v našej galérii.

GALÉRIA: Gymnazisti zo Spišskej si volili naj učiteľov
23
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM