Tlačové správy

Toto by ste mali urobiť pred odletom

Dnes si každý môže dovoliť lietať. Neveríte? Stačí si počkať na akcie, ktoré robia nízkonákladové letecké spoločnosti – niekedy objavíte spiatočné letenky z Prahy do Ríma za 1,70 €

Ilustračný obrázok k článku Toto by ste mali urobiť pred odletom
Zdroj: TASR

Vtedy vás najdrahšie na celom výlete vyjde zaplatiť parkovanie na letisku v Prahe. Takže ak ste narazili na super výhodné letenky, dlho nerozmýšľate a hneď ich bookujte. Aj preto, že ich kúpa bola v rýchlosti, by ste mali venovať viac pozornosti príprave na tento výlet. Kde začať?

Urobte si plán

Najprv sa pripravte na to, čo chcete vidieť, urobte si zoznam miest, ktoré musíte navštíviť, vytipujte si nejaké reštaurácie, kde by ste sa mohli najesť. A potom? Zamerajte sa aj na aktuálnu situáciu. Ak letíte napríklad do Grécka, je dobré vedieť, či sa tam náhodou nekonajú nejaké veľké protesty. Vždy pred odletom si zmapujte aktuálnu spoločenskú, politickú, ale aj ekonomickú situáciu.

Skontrolujte si pas/OP

Kontrola platnosti cestovných dokladov sa môže niektorým zdať takou samozrejmosťou, že na ňu zabudnú alebo ju ignorujú. A potom ostanú prekvapení, keď ich na letiskovej kontrole nechcú pustiť ďalej. Nájdite si tých pár minút a pozrite si, či je všetko v poriadku. Tiež sa vyhnite tomu, že vám končí platnosť dokladu presne v deň vášho odletu. Náhodou vám presunú let o deň a potom čo?

Buďte pripravený na exotiku

Ak letíte do exotickej krajiny, je dôležité nepodceniť zdravotnú prevenciu – očkovanie do krajín, kde sa odporúča, je pre vás povinnosť. Ale aj keď ste našli lacné letenky od spoločnosti Icelandair do Krajiny ľadu a ohňa, okrem teplého oblečenia sa vám zíde aj GPS, pretože v islandskej prírode je síce pekne, no zablúdiť tam nie je práve najpríjemnejšie.

Zbaľte sa rozumne

Ak si beriete dámske bundy, nedávajte si ich do kufra, ale počas letiskovej kontroly a váženia batožiny ich majte na sebe alebo v ruke. Ušetrite tak priestor aj váhu. Neberte si zbytočne veľa vecí, idete na výlet, nie na módnu prehliadku, dôležitejšie je čisté spodné prádlo a ponožky ako štvoro riflí na týždeň.

foto: ilustračné

Zdroj: Seocentrum.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM