JAB Správy

TOP 7 udalostí v Spišskej: Plány nových poslancov aj unikátne svedectvo z gymnázia

Ďalší týždeň ubehol ako voda a priniesol mnoho zaujímavého. My sme sa pozreli na udalosti, ktoré najviac zarezonovali v Spišskej Novej Vsi. Čo všetko zaujalo našich čitateľov? Tu je PREHĽAD.

Ilustračný obrázok k článku TOP 7 udalostí v Spišskej: Plány nových poslancov aj unikátne svedectvo z gymnázia
Zdroj: TASR

Spolu až 65 uchádzačov sa v tohtoročných komunálnych voľbách pokúsilo zabojovať o poslaneckú stoličku. Podariť sa to mohlo len 19, ostatní skončili tesne alebo ďalej pod čiarou. Koľko hlasov získali? Aj to vám prezradia kompletné výsledky volieb do mestského parlamentu – Kompletné výsledky volieb do spišskonovoveského parlamentu: Koľko hlasov získali víťazi a koľko porazení?

17. novembra sme si pripomenuli 25 výročie od Nežnej revolúcie. Ako prebiehala revolúcia v Spišskej a aký vplyv mala na študentov a učiteľov na jednom spišskom gymnáziu sa dočítate v článku – Unikátne svedectvo z kroniky gymnázia v Spišskej: Čo sa v škole dialo cez revolúciu a po nej?

Tragédia neďaleko Spišskej. Ženu našli ležať na železničnom priecestí. Viac informácií sa dozviete v článku – Na železničnej trati sa stala tragédia: Ženu (†64) zrazil vlak, devastačné poranenia neprežila

Komunálne voľby priniesli okrem nových primátorov či starostov aj rôzne zaujímavosti. Priepastné vekové rozdiely či víťazstvo o dva hlasy. Toto a ešte viac si môžete prečítať v článku – Zaujímavosti a kuriozity z volieb na Spiši: Najmladšia starostka aj kandidáti, čo nezískali ani hlas!

Čelná zrážka dvoch áut. Zdemolované vozidlá a záchrana iba 3-ročného dievčatka. Aj toto žiaľ priniesol minulý týždeň. Podrobnosti o tento havárii nájdete tu – Pri sídlisku Západ došlo k čelnej zrážke áut: Pri nešťastí sa ťažko zranilo len 3-ročné dievčatko!

Do novoveského parlamentu zasadne 19 poslancov. Niektorí sú už ostrieľaní iní sú zase nováčikovia. Prečítajte si, čo prezradili krátko po voľbách – Prehovorili novozvolení poslanci: Akram, Kaľavská a Kačenga prezradili svoje plány!

Vianočné sviatky sa nezadržateľne blížia a s ním je spojený aj Spišský vianočný trh. Prvé info, kde a kedy bude prebiehať sa dozviete, keď si kliknete na článok – Najkrajšie sviatky sa už blížia: Prvé info o vianočných trhoch v Spišskej!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM