JAB Iné športy

Tomáš (18) na tomto tele začal makať len pred nedávnom: Najprv návody z netu, dnes je majstrom Slovenska! FOTO

Prišiel, videl a zvíťazil. Tomáš Barna (18) sa stal majstrom Slovenska v kulturistike dorastencov. Ako sa k tomu dostal a aké sú jeho ďalšie plány?

Ilustračný obrázok k článku Tomáš (18) na tomto tele začal makať len pred nedávnom: Najprv návody z netu, dnes je majstrom Slovenska! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Študent Technickej akadémie v Spišskej Novej Vsi Tomáš Barna sa k cvičeniu dostal, ako povedal náhodou. „Chodil som plávať a keďže som bol dosť chudý, tak som túžil nabrať nejakú hmotu. Začal som chodiť do fitka a veľmi ma to začalo baviť,“ prezradil. Ako tvrdí začal cvičiť kvôli sebe, súťažné ambície zo začiatku vôbec nemal.

„Prvý impulz prišiel približne pred rokom, keď som si povedal, že by som rád vyskúšal niečo nové. Na súťaž som sa pripravoval v podstate sám a mojím cieľom bolo zúčastniť sa vidieť, ako to tam chodí a poučiť sa do budúcna,“ povedal. Dvojfázové tréningy si riadil sám, ako aj jedálniček. Niečo, ako povedal naštudoval pomocou internetu, čo sa týka stravy tú mal odskúšanú za tie roky na sebe.

Na súťaž bolo potrebné pripraviť si aj vlastnú minútovú zostavu či nacvičiť povinné postoje. „S postojmi mi pomáhal Roman Skalský – tréner fitnes centra v ktorom aj cvičím. Možno sa tie postoje zdajú pre laika jednoduché, ale vôbec to tak nie je ,“ priznal majster Slovenska. Na celoslovenskej súťaži v Starej Ľubovni ho sprevádzal krstný otec a kamarát.

To, že sa stal nakoniec majstrom Slovenska v kulturistike dorastencov do 75 kíl bolo pre Tomáša príjemným prekvapením. „Určite som to nečakal, keďže to bola moja prvá súťaž. Priznám sa, že keď som počas súťaže pozeral na súperov tak som dúfal v prvú päťku, ale to, že budem prvým bolo prekvapenie a hlavne veľká radosť,“ zdôveril sa Tomáš.

A aké sú jeho plány do budúcna? „Tak od septembra budem štvrták a čaká ma maturita, takže sa budem sústrediť na učenie. Do budúcna by som ešte rád zúčastnil nejakej súťaže,ozrejmil Tomáš s tým, že aj v budúcnosti by sa chcel venovať športu. „Chcel by som sa uplatniť v športe ešte niečo dokázať a potom sa stať osobným trénerom aj, keď uživiť sa s tým nebude asi jednoduché," uzavrel.

Majster Slovenska v kulturistike dorastencov je budúci maturant :)
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM