JAB Kultúra

Tohtotýždňové podujatia v Spišskej a okolí? Prinášame vám hneď niekoľko super tipov!

Ďalší decembrový týždeň už odštartoval. Prinášame vám hneď niekoľko super tipov na zaujímavé podujatia, ktoré sa počas neho uskutočnia v Spišskej a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Tohtotýždňové podujatia v Spišskej a okolí? Prinášame vám hneď niekoľko super tipov!
Zdroj: Dnes24.sk

Vianočný koncert

18. decembra 2017 o 19.00 , Koncertná sieň Reduty

Pár dní pred Vianocami sa v Spišskej uskutoční aj vianočný koncert Petra Lipu & Amc Trio. Nenechajte si ujsť vystúpenie pri sviečkach s dobrými priateľmi. Koledy, gospely i známe hity P. Lipu. V spolupráci s Hudobným centrom Bratislava a Agentúrou KAMI Spišská Nová Ves.

Nová rozprávka o Perinbabe

19. , 20. a 21. decembra 2017 o 8:30 a 10:30 , KD Smižany

Základná umelecká škola D. Štraucha Smižany pozýva počas predvianočného týždňa na hudobno-tanečnú divadelnú rozprávku s pesničkami na motívy rozprávky Ľ. Feldeka. K Vianociam neodmysliteľne patrí rozprávka o Perinbabe, videli ju naši starí rodičia, naši rodičia, ale napriek svojmu veku dokáže osloviť aj dnešné deti. Pozývame vás na návštevu do čarovného sveta Perinbaby, kde stojí čas, zato odtiaľ sa riadia všetky premeny času a počasia dole na svete. Pozývame vás na rozprávku, v ktorej láska zvíťazí nad ľudskou zlobou a závisťou. Predstavenie je vhodné pre deti predškolského veku, I. a II. stupňa ZŠ. Dĺžka predstavenia je cca 90 min.

Vianočný koncert ZUŠ

19. decembra 2017 o 17:00, koncertná sála Reduty

Základná umelecká škola v Spišskej Novej Vsi pripravila už tradične vianočný koncert a prezentáciu výrobkov žiakov výtvarného odboru v koncertnej sále Reduty.

Storočie podľa Márie

20.decembra 2017 o 10:00, štúdio Spišského divadla

Monodráma Jána Jendrichovského vznikla na motívy spomienok jeho starej mamy Márie Repkovej z Novej Ľubovne. Jej život pripomína hrubú pútavú knihu, v ktorej sa dá čítať. Jej kapitoly sú naplnené láskou, bolesťou, múdrosťou, humorom a najmä silnou vierou. Jendrichovský pred divákom citlivo rozkladá osud človeka a krajiny, ktorá ho zrodila. Je to Orbis pictus – maľovaný goralským temperamentom a folklórom.

Dvorné dialógy

20.decembra 2017 o 16:00, Provinčný dom

Múzeum Spiša pozýva na 49. stretnutie z cyklu Dvorné dialógy. Ide o úspešný cyklus rozhovorov s odborníkmi z oblasti histórie, umenia a vedy. Témou bude ochotnícke divadlo v zrkadle času – 85. výročie vzniku divadelného súboru Hviezdoslav. Hosť: Peter König.

Novejša All Style Battle

21. decembra 2017 17:00, New Chicago

Vo štvrtok sa môžu priaznivci tanca tešiť na tanečný súboj. Program: Jam 17:00, Battle 18:00 Kategórie: 1 vs 1 JVK (do 15 rokov vrátane), 1 vs 1 HVK (16 rokov a viac) Speaker: Ferko Bodnár.

Vianočný koncert

21. a 22. decembra 2017 o 18:00 , Letohrádku Dardanely

Predvianočnú atmosféru si budete môcť vychutnať aj v letohrádku Dardanely v neďalekých Markušovciach. Vo štvrtok a v piatok je tam pripravený tradičný vianočný koncert. Účinkujú: Dalibor Karvay – husle, Matúš Veľas – hoboj, Roman Rusňák – viola , Ján Bogdan – violončelo.

Predvianočné Roshambo

22. decembra 2017 od 18:00, X-Road Restaurant & Pub

Okrem vianočných koncertov si môžete tesne pred Vianocami užiť hudbu aj z iného súdka. Na takzvanom predvianočnom Roshambe vystúpia kapely: Biglayz. Karavana a Čo koho do toho.

Verejné korčuľovanie

23.decembra 2017 o 17:30, zimný štadión

Tesne pred Štedrým dňom môžete stráviť dve hodinky na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi a vyventilovať sa pri korčuľovaní. Okrem soboty si budete môcť prísť zakorčuľovať aj počas vianočných prázdnin od 17:30 do 19:30 hod v stredu 27. decembra a v sobotu 30. decembra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM