Rôzne

To sú ale hlavičky: Trojica študentov zo Spišskej dostala geniálny nápad!

Aj keď školský rok už odštartoval, zháňanie rôznych učebníc pokračuje. Práve tento problém bol námetom pre novinku, ktorú vymysleli traja študenti.

Ilustračný obrázok k článku To sú ale hlavičky: Trojica študentov zo Spišskej dostala geniálny nápad!
Zdroj: TASR

Problémy študentov, kde zohnať učebnice a čo s tými, ktoré už nepotrebujú sa pokúsili vyriešiť Ján Gerčák, Štefan Pružinský a Dominik Joppa – študenti spišskonovoveského gymnázia na Javorovej ulici. Práve oni spustili len pred niekoľkými dňami zaujímavý projekt a vytvorili stránku určenú študentom.

„S nápadom sme prišli asi dva roky dozadu, keď sme si vraveli, že nové učebnice stoja celkom dosť a nefunguje tradícia predávania starých učebníc. Podľa nás je škoda, že učebnica po roku používania ostane ležať v skrini, keď ju môžem predať a mať za ňu peniaze. Zároveň sa poteší kupujúci, keď ušetrí. Chceli sme projekt, ktorý by toto uľahčoval a zároveň sa dal rozšíriť na ďalšie školy. A tak sme prišli so SecondBooks,“ vysvetlil pre náš portál Ján Gerčák.

Ako doplnil, uvedený projekt funguje ako bazár, ale jednoduchšie. Študenti si dokážu pozerať ponuky učebníc práve zo svojej školy – tým pádom si obchod vyriešia v priebehu prestávky a nemusia nikam chodiť.

„Ak máte záujem o kúpu, na stránke si vyhľadáte učebnicu, ktorá vás zaujíma a pozriete si inzeráty z vašej školy. Ak ste predajca, hneď vedľa toho máte formulár, kde vypíšete informácie, vyberiete si vašu školu a pridáte inzerát,“ vysvetlil Gerčák s tým, že hoci sa teraz v databáze nachádzajú hlavne stredné školy, v budúcnosti počítajú aj so základnými školami.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM