JAB Rôzne

To si zaslúži palec hore: Stovky gymnazistov skrášlili rôzne miesta v Spišskej

Perá a zošity vymenili za lopaty a motyky a vyrazili do ulíc. Niekoľko stoviek študentov oranžového gymnázia prispelo ku krajšiemu vzhľadu okolia svojej školy aj Spišskej.

Ilustračný obrázok k článku To si zaslúži palec hore: Stovky gymnazistov skrášlili rôzne miesta v Spišskej
18
Galéria

V rámci sviatku Dňa Zeme sa rozhodli prispieť svojou troškou aj študenti gymnázia na Školskej ulici. V pondelok 14. mája ste ich mohli zazrieť na viacerých miestach v našom meste s metlami, hrabľami, motykami či fúrikmi.

„Keďže 22. apríla sme oslávili Deň Zeme a naša škola je už tradične veľkým podporovateľom životného prostredia, od roku 2010 sme zaviedli tradíciu, že jeden deň venujeme okoliu školy. Neskôr sme okrem školy pridali aj mesto, v ktorom žijeme,“ priblížil riaditeľ gymnázia Jozef Kačenga.

Deň pre moju školu a moje mesto odštartoval o pol deviatej ráno, keď sa podľa slov riaditeľa približne 400 študentov rozdelených do niekoľkých skupín vydalo do ulíc. „Niektorí ostali v areáli školy, kde ich čakala práca v školskej záhrade, venovali sa kvetinovým záhonom pred budovou školy a čisteniu chodníkov v celom areáli,“ uviedol Kačenga.

Ako dodal, skupiny žiakov pracovali aj na zimnom i futbalovom štadióne a letnej plavárni. Tak ako každý rok skupina študentov bola aj na židovskom cintoríne, kde žiaci čistili chodník, no stretnúť ste ich mohli i na sídliskách Mier a Tarča. „V spolupráci s mestským úradom sme študentov v tento deň rozdelili tak, aby urobili čo najviac pre svoju školu aj pre svoje mesto. V tejto tradícii budeme pokračovať určite aj do budúcna, keďže je to myšlienka, ktorá nadchla nielen nás, ale aj žiakov,“ uzavrel riaditeľ gymnázia.

Ako to gymnazistom išlo si môžete pozrieť v našej galérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: Klobúk dole pred novoveskými študentmi. Takto si vyhrnuli rukávy!
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM