JAB Kultúra

To najlepšie v kocke. Týždeň ponúkne Novovešťanom aj týchto 10 akcií

Urobte si program v predstihu! Vybrali sme pre vás niekoľko tipov na trávenie voľných chvíľ v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku To najlepšie v kocke. Týždeň ponúkne Novovešťanom aj týchto 10 akcií
Zdroj: Dnes24.sk

Veľka noc prichodzi…

19. marca 2018 o 17:30, koncertná sieň Reduty

Pravidelne pred Veľkou nocou je pripravený v Redute program pre všetky vekové generácie. Tance, vinše, piesne, zvyky, obyčaje či jarné hry predvedú žiaci aj dospelí. Základné organizácie Únie žien Slovenska sa budú prezentovať výstavkami, ktoré predstavujú tradície regiónu Spiš. Návštevníci tohto podujatia budú môcť obdivovať slávnostné veľkonočné stoly a zároveň ochutnať veľkonočné dobroty.

Filmový klub:Thelma

20. marca 2018 o 19:00, kino Mier

Krehká Thelma práve nastúpila na vysokú školu. Aj napriek veľkej snahe jej rodičov kontrolovať každý jej krok prvýkrát skúša nezávislosť a vír študentského života. Keď sa však zamiluje do krásnej spolužiačky Anjy, začnú sa v jej okolí diať nevysvetliteľné a desivé veci a Thelma s hrôzou zisťuje, že ich príčinou je možno ona sama. Uhrančivý thriler o najtemnejších ľudských túžbach, rodinných prekliatiach a zakázanej láske natočil jeden z najtalentova­nejších škandinávskych tvorcov súčasnosti – Joachim Trier.

Dvorné dialógy

21. marca 2018 o 16:00, Múzeum Spiša

Múzeum Spiša v Spišskej Novej Vsi pozýva na 52. stretnutie z cyklu Dvorné dialógy. Téma: Banícka obec Rudňany. Hostia: Miroslav Blišťan, Ing. Cyril Kacvinský, Anton Šarík. Prezentácia novej publikácie.

Rodin – týždeň francúzskeho filmu

22. marca 2018 o 19:00, kino Mier

Koncom týždňa odštartuje v našom meste aj týždeň francúzskeho filmu. Prvý film si budete môcť pozrieť vo štvrtok. V roku 1880 získava Auguste Rodin svoju prvú štátnu zákazku: Bránu pekiel. Následne spoznáva mladú, nadanú žiačku Camille Claudel, ktorá sa najprv stáva jeho asistentkou a neskôr i milenkou. Snímka Jacquesa Doillona portrétuje Rodina ako senzualistu, pre ktorého je proces tvorby hlboko sexuálnym zážitkom.

Súťaž v účesovej tvorbe

23. marca 2018 o 10:00, Reduta

Stredná odborná škola organizuje už 23. ročník súťaže v účesovej tvorbe a dekoratívnej kozmetike. Súťaž žiakov učebného odboru kaderník a študijného odboru kozmetik.

Chovateľská prehliadka trofejí 2017–2018

23. marca 2018 o 15:00, Multicentrum

Slovenská poľovnícka komora, organizačná zložka a Obvodná poľovnícka komora Spišská Nová Ves pozývajú na otvorenie výstavy trofejí. Verejnosť si bude môcť výstavu pozrieť v čase od 10:00 do 17: 00 v bežný pracovný deň v posledný deň 5. apríla. 2018 do 12:00 hod.

Charleyho teta

23. marca 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Najslávnejšia a najhranejšia anglická komédia. Jack a Charley sú kvôli láske ku Kitty a Amy ochotní urobiť čokoľvek. Keď bohatá Charleyho teta odloží návštevu u svojho synovca, tak im napadne nájsť za ňu náhradu. Komické situácie plné humoru, pesničky, príbeh plný nečakaných zvratov, to všetko zabáva divákov od začiatku až do konca.

Zabavme sa pri čítaní

24. marca 2018 o 15:00, Materské centrum Dietka

Každá kniha skrýva príbeh. V materskom centre ho spolu odhalíte. Prečítate si spolu rozprávky – o drakoch i vílach, o zvieratkách, ktoré v lese majú domček a možno aj o tých z dvora. Jasné, bude hudba a zábava. A veľa nových kamarátov. Nezabudnite sa vopred nahlásiť, kapacita priestorov je obmedzená.

Tárajko a popletajka

25. marca 2018 o 16:00 , Dom kultúry Mier

Premiéra novej divadelnej show pre celú rodinu bude pripravená koncom mesiaca. V predstavení plnom napätia, zábavných situácií, pesničiek a tancov, spoznajú detičky nových kamarátov, ktorí ich budú sprevádzať na ceste za pokladom. Súčasťou predstavenia budú aj rozprávkové postavičky v nadrozmernej veľkosti.

Verejné korčuľovanie

25. marca 2018 od 17:30, Zimný štadión

Na konci týždňa môžete zrelaxovať aj aktívne a stráviť dve hodinky na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi pri korčuľovaní. Zimný štadión bude pre priaznivcov tohto zimného športu otvorený v nedeľu od 17:30.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM