Šport

Ťažké zápasy a atmosféra, akú v lige nemajú: Naše volejbalistky sa predviedli na majstrovstvách SR

Uplynulý víkend bol náročný pre novoveské volejbalistky. Juniorky sa nominovali na majstrovstvá Slovenska, ktoré sa konali v Pezinku.

Ilustračný obrázok k článku Ťažké zápasy a atmosféra, akú v lige nemajú: Naše volejbalistky sa predviedli na majstrovstvách SR
Zdroj: Igor Murko

Tréner Zdenek Hauer nominoval na M-SR junioriek do Pezinka 14 hráčok. V Pezinku sa v dvoch halách odohralo spolu 20 zápasov, pričom každé zo zúčastnených družstiev odohralo spolu 5 zápasov. Hralo sa systémom dvoch skupín po štyroch družstvách každý s každým a potom krížovým systémom.

Spišiačky v piatok v prvom zápase podľahli Slávii UK Bratislava 1:3, a poobede Stropkovu 0:3. V sobotu sa im nepodarilo zdolať Nitru 1:3 a ani Liptovský Hrádok 0:3, čím sa ocitli v hre o 7. miesto. Vo svojom poslednom zápase na M-SR odohrali zápas o konečné umiestnenie s Košicami. Tento zápas už zvládli po všetkých stránkach a vyhrali ho 3:0 na sety, čím obsadili celkové 7. miesto, čo je o jednu priečku lepšie ako vlani.

„V družstve junioriek som mal k dispozícii 14 dievčat, z ktorých iba 2 hráčky boli „čisté“ juniorky, ostatné sú ešte kadetky. To znamenalo, že sme hrali proti starším súperkám, ktoré mali určite viacej natrénované i viacej odohratých zápasov. Aj napriek tomu sme mohli poraziť minimálne Stropkov, či Liptovský Hrádok, s ktorými sme v lige už vyhrali. Aj keď sa to nepodarilo, pre dievčatá to bola výborná škola, pretože takéto ťažké zápasy a takúto atmosféru v lige nemajú. To ich len posilní. Dal som príležitosť zahrať si takmer všetkým dievčatám, pričom väčšina z nich sa predstaví na M-SR kadetiek v Žiari and Hronom, kde máme určite ambície na vyššie umiestnenie, ako pri juniorkách, v čo aj verím,“ povedal po zápase tréner.

Konečné poradie M SR junioriek v súťažnom ročníku 2015–2016 :

  • 1. VK Slávia UK Bratislava – Majster SR
  • 2. ŠŠK Bilíkova Bratislava
  • 3. COP Nitra
  • 4. ŠŠK Vivus Bratislava
  • 5. VK CELE GROUP Stropkov
  • 6. ŠKM Liptovský Hrádok
  • 7. VK Spišská Nová Ves
  • 8. Slávia TU Košice
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM