Marián Handzuš Rôzne

Tatry sú neúprosné. Ťažký úraz pod Jahňacím štítom

Český turista v nedeľu poobede zalarmoval záchranárov. Počas vysokohorskej túry bol svedkom ako sa neznámy turista pošmykol a pri páde si vážne poranil hlavu. Úraz sa stal na turistickom chodníku z Jahňacieho štítu, v miestach pod Kolovým priechodom.

Pre vážny zdravotný stav bola do záchrannej akcie nasadená letecká technika. Posádka VZZS zobrala na palubu jedného záchranára HZS, ale pre zlú viditeľnosť sa nedostali až k miestu úrazu. Záchranár HZS bol spolu s lekárom VZZS vysadený pri Červenom pliesku. Pre nutnosť pozemného transportu priblížil vrtuľník ešte piatich záchranárov z OS Vysoké Tatry.

Pacientovi bola na mieste poskytnutá neodkladná zdravotná starostlivosť. Následne bol pomocou nosidiel Kong transportovaný k Červenému pliesku, odkiaľ bol letecky prevezený do popradskej nemocnice.

Celá záchranná akcia prebiehala v nepriaznivých poveternostných podmienkach, ale vďaka profesionálnej súčinnosti záchranárov bol pacient v najkratšom možnom čase odovzdaný do lekárskej starostlivosti.

Poprad24/hzs Foto: hzs.sk

hzs_jahnaci_hzs
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM