JAB Správy

Takúto výrobnú linku nemá v Európe nikto: ZÁBERY z vnútra jedinečnej novinky v Spišskej

Podnik na výrobu cestovín v Spišskej Novej Vsi spustil do prevádzky novú výrobnú halu aj s linkou. Podľa slov generálneho riaditeľa v Spišskej je najmodernejšia technológia na výrobu cestovín z čerstvých vajec v strednej Európe.

Ilustračný obrázok k článku Takúto výrobnú linku nemá v Európe nikto: ZÁBERY z vnútra jedinečnej novinky v Spišskej
Zdroj: Dnes24.sk

Nová výrobná linka je jediná svojho druhu nielen na Slovensku, ale aj v Európe. „Vďaka novej talianskej najmodernejšej technológii si trúfame stať sa jedným z najdôležitejších hráčov na trhu v strednej Európe,“ uviedol Peter Babjak generálny riaditeľ MPC Cessi. „Vyrobili nám ju na mieru podľa našich požiadaviek,“ prezradil. Podľa jeho slov linka poskytne vysokú variabilitu tvarov a druhov cestovín od extrudovaných, valcovaných až po špeciálne regionálne tvary.

Nedostatok čerstvých vajec

Pri výrobe cestovín sa budú v novej hale používať čerstvé vajcia. Mesačne spotrebujú okolo 400 000 kusov. „Na domácom trhu je z vajíčkami momentálne problém. Producenti v čase krízy svoje chovy utlmili a nie je ich toľko ako niekedy,“ vysvetlil Babjak. Ako však dodal verí, že ich aj táto investícia nakopne a naštartujú svoj proces produkcie. Nová investícia by mala zvýšiť predaj a produkciu cestovín o 3000 až 4000 ton ročne.

Domáci aj zahraniční odberatelia

Spoločnosť chce 50 percent výrobkov vyvážať do zahraničia a druhá polovica by mala ostávať doma. „Už máme potvrdený záujem domácich a zahraničných odberateľov. Záujem o našu produkciu prejavili Rusi, Poliaci, Maďari a Švajčiari. O produkciu z tejto linky sa preto vôbecneobávam. Bude to samozrejme tvrdý cenový boj, ale verím, že naše ciele, čo sa týka objemu a kvality, budú splnené,“ uzatvoril generálny riaditeľ spoločnosti.

Výroba cestovín v Spišskej Novej Vsi
1
Galéria
Nová linka v podniku Cessi v Spišskej
17
Galéria
Foto: Jana Buvalová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM