JAB Rôzne

Tak toto si zaslúži palec hore: Mesto Spišská Nová Ves má vo vrecku slovenské prvenstvo

Spišská opäť zabodovala. Tentokrát zo svojou monografiou, ktorá bola slávnostne pokrstená začiatkom roku 2015. V kategórii knihy o mestách nemala konkurenciu a to nie je jej jediné ocenenie.

Ilustračný obrázok k článku Tak toto si zaslúži palec hore: Mesto Spišská Nová Ves má vo vrecku slovenské prvenstvo
Zdroj: Dnes24.sk

Takmer po piatich rokoch práce uzrela svetlo sveta monografia o Spišskej Novej Vsi. Spolu 15 osobností pod vedením zostavovateľa Ivana Chalupeckého spracovalo ucelene, podrobne bohatú históriu mesta. Symbolicky pokrstená lupeňmi z ruží bola začiatkom roku 2015.

Kniha má 632 strán, 722 fotografií, 2614 poznámok, resumé v troch jazykových mutáciách – anglickej, nemeckej a maďarskej a celkovo vyšlo 3000 výtlačkov. Nie div, že sa stala víťazkou 9.ročníka súťaže Najkrajšia kniha a propagačný materiál o Slovensku za rok 2015 v kategórii Knihy o mestách.

A to nie je jediný úspech. Okrem monografie odborná porota v súťaži Najkrajší kalendár Slovenska 2016 ocenila už po siedmykrát v poradí v kategórii mestá aj náš kalendár. Spišská Nová Ves s kalendárom Jozef Hanula inak získala prvé miesto.

Zaujímala nás reakcia primátora mesta Jána Volného na tieto ocenenia. „Samozrejme, že ma to veľmi potešilo, ale trošku som s tým aj rátal. Keby táto nádherná kniha nebola získala ocenenie, tak by to bolo podľa mňa nespravodlivé,“ povedal primátor s tým, že okrem monografie sa stáva už tradíciou, že Spišská boduje aj so svojim kalendárom.„Teším sa na to, že si pôjdeme tieto ocenenia už čoskoro prebrať do Banskej Bystrice,“ uzavrel Volný.

Môže vás zaujímať:

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM