Rôzne

Sympatická plavčíčka Baška (21) z novoveského kúpaliska: Odoláva narážkam aj pozvaniam na kávu

Bežný chod na kúpalisku pri bazénoch by sme si bez nich vedeli len ťažko predstaviť. My sme vyspovedali mladú a sympatickú plavčíčku zo spišskonoveského kúpaliska, Barboru Timkovú. Prezradila, ako sa dá vydržať celý deň na slnku a aj to, či už toto leto musela niekoho zachraňovať.

Ilustračný obrázok k článku Sympatická plavčíčka Baška (21) z novoveského kúpaliska: Odoláva narážkam aj pozvaniam na kávu
Zdroj: Dnes24.sk

Barbora Timková, alebo ako ju kolegovia familiárne volajú Baška brigáduje, ako plavčíčka na našom spišskonovoveskom kúpalisku.

Prvý rok plavčíčkou

Je študentkou vysokej školy v Banskej v Bystrici a pochádza z neďalekej Tepličky. Prácu plavčíčky robí prvý rok a ako prezradila, keďže študuje telesnú výchovu, plávanie bolo jej dennou rutinou. „Spravila som si plavčícky kurz, na ktorom sme museli ukázať plavecké zdatnosti, ako aj znalosť podania prvej pomoci,“ povedala Barbora s tým, že ako plavčíčka začínala už v apríli na plavárni v Spišskej počas víkendov, ale teraz už chodí pravidelne do služieb.

Na kúpalisku spolu s plavárňou je celkom 12 plavčíkov, na jednej smene sú šiesti. „Dva dni robím a dva dni mám voľno. Počas služby sa striedame. Niektorí sú na plavárni, iní na kúpalisku,“ vysvetlila . Nás zaujímalo aj čo obnáša práca plavčíčky. „Tak okrem toho, že počas služby musíme dávať pozor na kúpajúcich sa návštevníkov, práca plavčíčky zahŕňa aj čistenie bazénov, brodov (prechody k bazénom) a samozrejme aj zmývanie podlahy na plavárni,“ vymenovala Baška.

Zachraňovať ešte nemusela

A ako znáša sympatická plavčíčka horúčavy? „Musím povedať, že celkom dobre, ale samozrejme dodržiavam pitný režim a niekedy si idem oddýchnuť aj do chládku. Povinnou činnosťou všetkých plavčíkov je hneď pri príchode do práce, sa komplet ponatierať krémom na opaľovanie,“ doplnila.

Aj keď robí plavčíčku prvý rok tvrdí, že návštevníci kúpaliska ju rešpektujú. Podľa jej slov upozorňuje hlavne tých, ktorí skáču do bazéna aj napriek zákazu. „Keď sa zapíska na píšťalke, tak ľudia spozornejú, až na takých 13-ročných – tí sú totálni flegmatici,“ hovorí s tým, že okrem upozorňovania zachraňovať zatiaľ ešte nikoho nemusela. „Väčšinou som ošetrovala rôzne odreniny, alebo vyberáme žihadlá,“ doplnila.

Pozvania a pripomienky

Mladá sympatická študentka nám prezradila aj to, že je single a momentálne, ani nikoho nehľadá. No, ako na ňu reagujú návštevníci poprípade jej kolegovia, keďže je jediná žena v 12-člennom kolektíve. „Tak stretávam sa s rôznymi pripomienkami od mužov na štýl „slečna plavčíčka manželka ma chce utopiť, lebo sa pozerám“ a podobne, no zatiaľ ma nikto z návštevníkov nikam nepozval ,“ zasmiala sa.

A ako na ňu zareagovali jej kolegovia? „Musím povedať, že ma prijali veľmi dobre, čo viem som prvá plavčíčka po troch rokoch v tomto kolektíve. Sú aj ochotní mi pomôcť, poprípade mi povedia, že si mám oddýchnuť, keď sa čistí bazén, že oni to spravia,“ pochválila kolegov jediná plavčíčka na novoveskom kúpalisku. Ako však prezradila, pozvanie na kávu už dostala aj od nich, od koho konkrétne však povedať nechcela :)

Čítajte tiež:

Plavčíčka Baška z kúpaliska v Spišskej Novej Vsi
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM