JAB Rôzne

Symbol Vianoc si môžete preniesť do príbytkov: Do Spišskej príde Betlehemské svetlo

Do nášho mesta aj tento rok zavíta Betlehemské svetlo. Obyvatelia Spišskej si tak budú môcť odpáliť plamienok a preniesť si ho napríklad domov.

Ilustračný obrázok k článku Symbol Vianoc si môžete preniesť do príbytkov: Do Spišskej príde Betlehemské svetlo
Zdroj: TASR

Plameň pokoja, lásky a nádeje z Baziliky Narodenia Pána v Betleheme si budú môcť odpáliť a odniesť domov aj Novovešťania. A postarajú sa o to skauti.

Už v túto sobotu 17. decembra ho doručia skautské posádky prostredníctvom vlakov do viac ako 330 miest a obcí, nevynímajúc ani Spišskú Novú Ves. „Na vlakových staniciach, kam v sobotu dorazí Betlehemské svetlo, už budú čakať skauti s lampášmi a až do Štedrého dňa ho budú roznášať v jednotlivých mestách a obciach, do nemocníc, domovov sociálnej a opatrovateľskej starostlivosti, azylových domov, na sv. omše, alebo ho doručia k ľuďom priamo domov,” vysvetlil Marián Suvák, koordinátor Betlehemského svetla na Slovensku.

Ako informujú skauti ďalej v tlačovej správe, už na stanicu si však poň môže prísť každý, kto má záujem. Do Spišskej dorazí vlak vezúci skautov s Betlehemským svetlom z Bratislavy o 14:55. Zo Spišskej potom vyrážajú skauti do Košíc.

Ak si však aj Betlehemské svetlo v sobotu neprinesiete, ďalšia možnosť bude rovno na Štedrý deň 24. decembra a to od 9:00 do 11:00 hod. Novoveskí skauti sa postarajú o to, aby ste si poň mohli prísť pred Rímskokatolícky farský kostol Nanebovzatia Panny Márie, pred starý cintorín, pred kaplnku na sídlisku Tarča či pred kino na sídlisku Mier. Skrátka neprídu ani obyvatelia Ferčekoviec či Smižian, kde budú skauti s Betlehemským svetlom pred kostolom.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM