Hokej Šport

Svetový šampionát sa blíži: Zimák v Spišskej prešiel pred jeho začiatkom zmenami

Zimák v Spišskej Novej Vsi pred blížiacimi sa MS v ľadovom hokeji hráčov do 18 rokov obnovili nielen zvonku, ale aj vnútri. Prešiel viacerými zmenami.

Ilustračný obrázok k článku Svetový šampionát sa blíži: Zimák v Spišskej prešiel pred jeho začiatkom zmenami
Zdroj: Dnes24.sk

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji do 18 rokov vypuknú už o pár dní. Ich dejiskom sa stane aj Spišská Nová Ves. Pred blížiacim sa šampionátom prešiel zimný štadión obnovou. Premenou prešli šatne, pokladnice, turnikety, vymenili sa plexisklá, mantinely i osvetlenie.

Viaceré zmeny

Štadión s kapacitou 5500 miest prešiel postupne od jesene 2016 viacerými zmenami. Na rekonštrukciu strešnej krytiny na ploche viac ako 6000 štvorcových metrov bolo použitých 148 800 eur z rozpočtu mesta. Zmenami prešli aj hráčske šatne, vymenené boli elektrické rozvody.

Obnovený bol aj bezpečnostný systém, kamerový systém, ale aj sprchy v šatniach. Úpravy boli financované zo Správy telovýchovných zariadení (STEZ) v Spišskej Novej Vsi, následne ich preplatí Slovenský zväz ľadového hokeja. „V časti osvetlenia došlo k doplneniu nových LED svietidiel, čím bude osvetlenie spĺňať podmienky pre televízne prenosy," uviedol riaditeľ STEZ Ján Magdoško.

Výmena podlahy aj mantinelov

Úpravami prešli aj mantinely a ochranné sklá. „Mantinely budú o desať centimetrov nižšie. Ochranné sklá sú v oblúkoch o 40 centimetrov vyššie a na rovných stranách o meter," priblížil vedúci prevádzky zimného štadióna Jozef Hrubý. Výmena plexiskiel, mantinelov a gumenej podlahy v okolí mantinelov stála radnicu 80 000 eur.

Súboje svetového šampionátu sa začnú vo štvrtok 13. apríla v dvoch základných skupinách. V Poprade uvidia fanúšikovia slovenskú reprezentáciu v dueloch s Kanadou, úradujúcimi majstrami sveta z Fínska, hráčmi Lotyšska a Švajčiarska. V Spišskej Novej Vsi sa predstavia tímy z Česka, Bieloruska, Ruska, Švédska a USA. Súboje o medaily sa odohrajú v nedeľu 23. apríla.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM