JAB Rôzne

DJ to prezradil: Song, aký nesmie chýbať na žiadnej svadbe v Spišskej!

Okrem miesta obradu je na svadbe dôležitá aj muzika. DJ zo Spišskej nám prezradil, aké hity nesmú chýbať na svadbách v našom meste a okolí.

Ilustračný obrázok k článku DJ to prezradil: Song, aký nesmie chýbať na žiadnej svadbe v Spišskej!
Zdroj: sukr.archív Marcel Hrebenár

Dídžeja s prezývkou Spayble netreba zvlášť v Spišskej a okolí predstavovať a to najmä svadobčanom. Ako prezradil, jeho druhé zamestnanie a zároveň hobby robí už niekoľko rokov. Odohral už takmer 500 svadieb. Málokto však vie, že pod skratkou DJ Spayble sa ukrýva lekár – gynekológ Marcel Hrebenár. O tom, ako sa dostane gynekológ k práci dídžeja aj o tom, aká pesnička nesmie chýbať na spišských svadbách, nám prezradil v rozhovore.

Koľko rokov robíte dídžeja a dá sa spočítať na koľkých svadbách ste už hrali?

Dídžeja robím už 14 rokov. Koľko svadieb? Nepočítam to, ale tak ročne približne 30.

Aký žáner z vašich skúseností preferujú novomanželia?

Žáner je rôzny, každá svadba je individuálna, vždy si komplexne prejdem so zákazníkmi priebeh svadby, čo majú radi a čo nie. Hrajú sa rôzne veci, 70´, 80´, 90´roky, česko-slovenské hity, repete, cigánske, ľudovky,… španielska hudba, latino, moderné rádiovky, tanečná hudba EDM, rock, no proste z každého rožku trošku.

Viac hrávate na svadbách pesničky zahraničné či slovenské a české?

Aj to je skôr individuálne. Niekto chce viac zahraničné pesničky, niekto zas slovenské a české, preto je to vždy o komunikácii so zákazníkmi (mladomanželmi) a samozrejme od situácie a aktuálnej zábave. DJ musí vedieť sledovať situáciu, ako ľudia reagujú a ako sa bavia. Samozrejme, musí vedieť aj komunikovať s hosťami cez mikrofón.

Aká pesnička nesmie chýbať na žiadnej svadbe v Spišskej a okolí?

Každý má inú pesničku, ja striedam rôzne tracky, ale tak nesmie chýbať Lou Bega – Mambo number 5. Typické tracky pre spišský región sú určite Sednem sebe na lavočku, alebo Mariša.

Je aj nejaká skladba. ktorú hrávate aj niekoľkokrát za noc?

Snažím sa veľmi neopakovať pesničky, ale samozrejme, ak si to ľudia žiadajú, tak zopakujem. Nie je problém, ale tak 2 až 3-krát za noc.

Ktoré tri pesničky sú podľa vás typicky svadobné?

Ste ma rozosmiali… :) Typický je svadobný tanec, rodičovský tanec a radový. Ale nejaké konkrétne, to je len subjektívne. Napríklad Boney M – Rivers of Babylon, EGO & R.Burian – Žijeme len raz, Enrique Iglesias – Bailando a mnoho ďalších.

Stretli ste sa s nejakou nezvyčajnou požiadavkou počas svadby?

Áno, stretol som sa s rôznymi požiadavkami, ale tie musia ísť od mladomanželov, pretože oni ma platia, ale vždy si dajú poradiť. A keď náhodou nie, tak si pomyslím v duchu svoje a urobím to, keďže ako sa hovorí: „Náš zákazník, náš pán!“ Napríklad, mám plný parket, ľudia v najväčšej eufórii sa bavia na hity, ktoré viem, že fungujú a prídu ti povedať, všetci sedia pusti niečo dobré. Keď sa opýtam, že čo by chceli, tak ich odpoveď je: ja neviem, ale niečo fajné, skús niečo aktuálne. A pri tom mu hrá napríklad Pitbull, Jenifer Lopez atď… :)

Keby ste mali porovnať požiadavky novomanželov, keď ste ako dídžej začínal, a teraz… Je v tom rozdiel?

Áno, je. Dnes si ľudia dajú povedať, snažím sa ich posúvať ďalej, či po hudobnej stránke, ale aj dekoračnej stránke. Hlavne v dnešnej dobe chcú ľudia aj vizuálny efekt, čiže nasvietenie miestnosti dekoračnými efektami čI rotačnými hlavami. Snažím sa ľudom stále ponúkať viac a viac, aby všetci mali či už sluchový zážitok, ale aj vizuálny.

Kde pôsobíte ako lekár a ako sa dostane gynekológ k práci dídžeja?

Pôsobím v Dolnom Kubíne v nemocnici a v Žiline na súkromnej ambulancii. Ako sa lekár dostane k práci dídžeja? Všetko sa to začalo na strednej škole, keď som s tým začínal a pokračovalo to cez vysokú školu až doteraz. Číže skôr by som sa opýtal, že ako sa DJ stane lekárom? Odpoveď je jednoduchá. Proste baví ma jedna aj druhá práca a do oboch dávam maximum.

A ako ste sa dostali k umeleckému menu DJ Spayble?

Vzniklo to pred 14 rokmi od môjho švagra, ktorý je tiež dídžej. Proste nejako sa to vyvŕbilo podľa známych českých bábok Spejbl a Hurvínek.

Keďže ste ešte slobodný, tak váš veľký deň vás ešte len čaká. Aká pesnička nebude chýbať na vašej svadbe?

Nebolo by od veci dať si jedno poldeci… ale nie, robím si žarty. Ale určite chcem veľmi počuť na mojej svadbe pesničku: Blessid Union of Souls – I Believe.

Môže vás zaujímať:

FOTO: Mladý pár na to v Spišskej išiel naozaj netradične. Sobáš, aký mesto ešte nezažilo

Dôkaz, čoho všetkého sú schopní snúbenci zo Spišskej a okolia: Bláznivé svadobné fotky, ktoré stoja za to

FOTO: Vysloviť spoločné Áno je v nich zážitok. 4 najkrajšie svadobné miesta v Spišskej a okolí

Skladba, ktorá nesmie chýbať na svadbách v Spišskej
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM