JAB Rôzne

Svadobné obrady mimo radnice sa rozmáhajú aj v Spišskej: Na takýchto miestach si snúbenci vravia svoje ÁNO

Na deň, keď si poviete svoje veľké áno, sa len tak nezabúda. Príprava tejto nezabudnuteľnej životnej udalosti zahŕňa aj výber samotného miesta obradu. Okrem kostola či radnice si páriky v Spišskej Novej Vsi volia aj iné priestory...

Ilustračný obrázok k článku Svadobné obrady mimo radnice sa rozmáhajú aj v Spišskej: Na takýchto miestach si snúbenci vravia svoje ÁNO
Zdroj: TASR

Ako nám prezradila kultúrna referentka a obradníčka v Spišskej Novej Vsi Zuzana Kleinová, minulý rok si svoje veľké áno povedalo 134 párov – z toho desať párov si vybralo pre svoj deň D obrad mimo priestorov radnice.

„Najčastejšie prebiehajú sobáše v Slovenskom raji v Hoteli Čingov, alebo Grandhoteli Spiš, samozrejme vo vonkajších priestoroch. Sobášili sme aj v mestskej časti Novoveskej Hute v takzvanom Kráľovskom prameni a tento rok už aj priamo v meste na tenisových kurtoch,“ vymenovala obradníčka.

Keďže niektoré sobáše prebiehajú pod holým nebom, zaujímalo nás, ako to riešia v prípade zlého počasia. „Vždy, keď sa pripravuje obrad von, počasie zohráva dôležitú úlohu. Ovplyvniť ho nevieme a preto väčšinou ešte doobeda konzultujeme miesto svadby s nevestou, alebo ženíchom,“ prezradila obradníčka s tým, že zatiaľ ich našťastie žiadna búrka počas obradu nezastihla.

Obradné dni sú podľa jej slov v piatok a v sobotu, ale nie je problém zosobášiť snúbencov za poplatok aj v iný deň. Podľa jej slov sobáš prebiehal už aj v nedeľu v priestoroch Reduty počas akcie, ktorá bola zameraná práve na svadobný deň a všetko s ním spojené, ale aj vo štvrtok z dôvodu pracovnej vyťaženosti budúcich mladomanželov.

Stretáva sa obradníčka aj s nejakými špeciálnymi požiadavkami budúcich manželov?„ Ani nie. Sú to skôr také klasické priania. Snúbenci si môžu vybrať sobášiaceho a takisto podľa ich požiadaviek vieme upraviť repertoár piesní či báseň. S čím som sa ešte nestretla je, že nevesta si želala zaspievať osobne na svojom sobáši. Ale tento sobáš je ešte pred nami,“ uzavrela Kleinová.

Čítajte tiež:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM