JAB Rôzne

Svadby vs. rozvody: Ako sa darilo láske v Spišskej počas uplynulého roka?

Láska prekvitala, no aj zhasínala. Pozrite si zaujímavé info, koľko svadieb sa odohralo v r. 2017 v našom matričnom obvode. A pripájame aj info o rozvodoch v Spišskej.

Ilustračný obrázok k článku Svadby vs. rozvody: Ako sa darilo láske v Spišskej počas uplynulého roka?
Zdroj: TASR

Rok 2017 bol pre mnohé páry mimoriadne významným. Práve počas neho totiž zažili svoj veľký deň, keď spečatili svoju lásku svadbou. A veruže takýchto párov nebolo v Matričnom obvode Spišská Nová Ves (ten zahŕňa okrem Spišskej aj obce Smižany, Spišské Tomášovce, Harichovce, Tepličku, Danišovce, Lieskovany, Mlynky, Hnilec a Hnilčík) málo.

Ako informovala Katarína Šmihulová z Matriky a evidencie obyvateľov MsÚ v Spišskej Novej Vsi, počas uplynulého roka bolo v našom matričnom obvode 301 sobášov, z toho 168 cirkevných a 133 občianskych.

Prezradila tiež, že snúbenci si vyberajú termíny svadieb predovšetkým v letných mesiacoch a minulý rok ich zaujal najviac dátum 7. 7. 2017, ktorý prilákal na Radnicu v Spišskej Novej Vsi až 7 snúbeneckých pá­rov.

Minulý rok však znamenal aj pre desiatky párov v našom meste koniec spoločného života. Aký bol teda rok 2017 z toho pohľadu a to konkrétne v Spišskej Novej Vsi? „Čo sa týka rozvodov, tých bolo v uplynulom roku 71,“ uviedla pre náš spravodajský portál K. Šmihulová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM