Tlačové správy

Súťaž Najlepšie obnovený bytový dom 2014 už pozná svojich víťazov

Na medzinárodnom veľtrhu CONECO udelili ocenenia v súťaži Najlepšie obnovený bytový dom 2014. V tomto ročníku sa o priazeň odbornej poroty, ale aj hlasujúcej verejnosti uchádzalo 17 bytových domov z rôznych kútov Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Súťaž Najlepšie obnovený bytový dom 2014 už pozná svojich víťazov
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

„Obnova je nevyhnutným riešením stavu budov na Slovensku. Prvá stavebná sporiteľňa sa tejto otázke venuje počas celej svojej existencie, pretože nám záleží na kvalite bývania v našej krajine. Aj požiadavky Európskej únie sú jednoznačné. Znižovať energetickú náročnosť budov, resp. stavať energeticky pasívne domy a byty. Svojou činnosťou, čiže financovaním obnovy, ale aj edukáciou a osvetou už 14 rokov prispievame k zefektívňovaniu obnovy. Súťaž Najlepšie obnovený bytový dom je dôkazom, že to ide, a že Slovákom záleží na tom, v akom prostredí bývajú“, hovorí predseda predstavenstva PSS, a. s., Ing. Imrich Béreš.

Prvá stavebná sporiteľňa je spolu so Združením pre podporu obnovy bytových domov a vydavateľstvom odborných časopisov V. O. Č. Slovakia už sedem rokov organizátorom tejto výnimočnej súťaže. Aj do tohto ročníka sa mohli prihlásiť spoločenstvá vlastníkov bytov a nebytových priestorov, stavebné bytové družstvá a správcovia bytových domov, ktorí sú klientmi PSS, a. s., a v roku 2014 dokončili realizáciu aspoň jednej zo súčastí celkovej obnovy bytového domu.

Ceny Prvej stavebnej sporiteľne si odniesli tieto bytové domy:
1. miesto Bytový dom na Bizetovej ul. v Nitre
2. miesto Bytový dom na ul. V. Benedikta v Prievidzi
3. miesto Bytový dom na ul. A. G. Svobodu v Prešove

Víťazi si okrem uznania odniesli aj finančné ocenenie. Prvá stavebná sporiteľňa venovala za prvé miesto 1 700 €, za druhé 700 € a tretí ocenený si odniesol 350 €.

Cenu odovzdalo aj Združenie pre podporu obnovy bytových domov a hlasovanie verejnosti realizovalo vydavateľstvo V. O. Č. Slovakia na svojej webovej stránke. Obe ceny získal jeden bytový dom – na Hurbanovej ul. v Novom Meste nad Váhom.

Cieľom súťaže Najlepšie obnovený bytový dom je už siedmy rok poukázať na potrebu a nevyhnutnosť obnovy bytoviek, ktorá prináša nemalé úspory obyvateľom bytov. Dôkazom sú aj víťazné domy, ktoré hlásia ročné úspory na nákladoch za energie od 40 do 50 %. Súťaž je tiež inšpiráciou pre spoločenstvá vlastníkov bytov, bytové družstvá či iných správcov, ktorí o celkovej revitalizácii bytového domu ešte len uvažujú.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM