JAB Iné športy Šport

Študujú v Spišskej a učaroval im florbal: Vyspovedali sme dvojičky Hudákové

Paulína a Kristína Hudákové (19) študujú v Spišskej a už niekoľko rokov úspešné reprezentujú nielen naše mesto, ale aj Slovensko, vo florbale.

Ilustračný obrázok k článku Študujú v Spišskej a učaroval im florbal:  Vyspovedali sme dvojičky Hudákové
6
Galéria
Zdroj: súkr.archív sestry Hudákové

Dvojičky Hudákové pochádzajú zo Švedlára a florbaru sa venujú aktívne od svojich desiatich rokov. Ako dievčatá prezradili pre náš portál, začínali najskôr s futbalom, no vďaka súčasnému trénerovi Jozefovi Gregovi, ktorý dvojičky učil na základnej škole telesnú výchovu, vymenili napokon futbal za florbal.

Hra plná fantázie

„Začalo sa to tým, že sme na hodine telesnej výchovy začali hrať florbal a zistili sme, že nám to celkom ide. Náš učiteľ videl v nás veľký potenciál a preto s nami začal aktívnejšie pracovať,“ prezradili dievčatá svoje začiatky. Slovenské vicemajsterky hrajú za florbalový klub Kométa Spišská Nová Ves, ktorý bol ocenený aj nedávno pri oceňovaní najúspešnejších športovcov mesta a to ako druhý najúspešnejší kolektív roka 2016.

Zaujímalo nás však aj to, čo pre úspešné florbalistky tento šport znamená. „Florbal je úžasná kolektívna hra plná fantázie, plná driny a potu a radosti. Už od malička sa nám páčilo strieľať a radovať sa z gólov, ktoré vsietime do súperových bránok. Preto je naším postom už od začiatku útok, kde sa vieme vyšantiť rôznymi kľučkami a trikmi,“ zhodujú sa dvojičky. Ako však dodávajú, podľa ich názoru, každý dobrý hráč by mal vedieť hrať všade a preto, ak sa naskytne takáto situácia, tak im to nie je cudzie.

Najväčšie úspechy

Za svoje najväčšie úspechy v doterajšej kariére považujú 2. miesto v Ženskej extralige, 3. miesto na Prague Games v kategórii G18 v drese Fbk Kométa Spišská Nová Ves a 3. miesto na Czech open v drese reprezentácie. „Zúčastnili sme sa aj na Euro Floorball Cup v Nemecku ( liga majstrov), kde sme nazbierali veľa skúsenosti,“ dodali pre spravodajský portál Spišská 24.

Zdroj: súkr.archív sestry Hudákové

Tak ako pri každom športe aj pri florbale hrozia rôzne úrazy. Spýtali sme sa, ako sú na tom Paulína a Kristína. „Každý šport je niečím nebezpečný, aj keď bol zo začiatku florbal nekontaktný šport, postupne sa to zmenilo a medzi najčastejšie zranenie patria zranenie ohľadom kolien a členkov. No našťastie sme nemali zatiaľ nejaké závažné zranenia.“

Budúce maturantky sa venujú okrem florbalu aj štúdiu, ale ako povedali, vo voľnom čase, ktorého je dosť málo sa znovu venujú len športu. Medzi ich obľúbené patrí stolný tenis, bedminton, basketbal či volejbal. A aké majú úspešné športovkyne ciele do budúcna? „V prvom rade je pre nás dôležité ukončiť maturitný ročník. Radi by sme sa vybrali za florbalom do zahraničia. Ešte stále nie sme rozhodnuté, kde to bude, už len čas ukáže, kam nás nohy povedú,“ uzavreli sestry Hudákové.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

FOTOGALÉRIA: Dvojičkám Hudákovým učaroval florbal
6
Galéria
Zdroj: súkr.archív sestry Hudákové
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM