JAB Rôzne

Študuje za kozmetičku a šikovnosťou púta pozornosť: Klobúk dole pred žiačkou zo Spišskej

Aneta Holubová (18) študuje v Spišskej remeslo, ktoré ju baví. Dôkazom sú aj jej úspechy v súťažiach. My sme túto šikovnú žiačku vyspovedali.

Ilustračný obrázok k článku Študuje za kozmetičku a šikovnosťou púta pozornosť: Klobúk dole pred žiačkou zo Spišskej
11
Galéria
Zdroj: sukr. archív: A.Holubová

Aneta (18) pochádza z Olcnavy a študuje na Strednej odbornej škole v Spišskej Novej Vsi. Je žiačka štvrtého ročníka v odbore Kozmetička. O tom, že jej budúce povolanie je pre ňu aj záľubou, svedčia i jej úspechy v rôznych súťažiach. Šikovnú študentku dokonca len pre nedávnom ocenil pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva košický župan Zdenko Trebuľa a podpredseda KSK Emil Ďurovčík.

Úspechy na súťažiach

Ako nám prezradila budúca maturantka, štúdium tohto odboru si vybrala sama, pretože už od základnej školy mala jasno v tom, čo by chcela v živote robiť. „Práca kozmetičky ma veľmi baví, rada experimentujem a robím ženy ešte zaujímavejšie, ako sú. To sa týka najmä súťaží. Okrem vizáže však robím aj prírodnú manikúru, ktorú máme v osnovách praxe a aj gélové nechty, ktoré sa na praxi neučíme, ale je to moje hobby,“ povedala Aneta.

Ako žiačka štvrtého ročníka má za sebou aj niekoľko účastí na rôznych súťažiach na Slovensku aj v Česku. Úspešne reprezentovala školu na celoslovenských súťažiach dekoratívnej kozmetiky Juvýr a Interbeauty 2016, kde získala 2. miesto v kategórií študent. Na majstrovstvách Českej republiky v make-upe s medzinárodnou účasťou bol piata.

Zaujímalo nás aj, či pred súťažou sa zvykne nejako pripravovať a či máva trému. „Keď som išla na prvú súťaž, tak som bola samozrejme aj v menšom strese, ako to bude prebiehať. No nakoniec som bola so svojou prácou spokojná,“ prezradila nám šikovná študentka s tým, že čo sa týka nejakej predprípravy, tak tá nie je.*** „Vopred si líčenie neskúšam, radšej improvizujem priamo na mieste,“*** doplnila.

Zdroj: sukr. archív: A.Holubová

Rady ženám

Ako budúcej kozmetičky sme sa Anety spýtali aj na to, aké líčenie je podľa nej IN v tomto období. „V tomto období sa preferuje skôr nahé líčenie so sviežim nádychom. Očné tiene by mali ísť do zemitých farieb. Preferujem konturovanie tváre a rúž skôr v tmavých farbách – ako bordová, tmavo fialová, červená alebo svetlo hnedá farba. Momentálne si in matné rúže."

Keďže Aneta je štvrtáčka aj ju čaká ešte pred skúškou dospelosti stužková slávnosť. Tú bude mať už v túto sobotu. A ako nám povedala, líčiť sa bude na ňu sama. A čo by poradila ohľadom líčenia svojim rovesníčkam či starším dámam, ktoré sa chystajú na nejakú spoločenskú udalosť?

„Terajším stužkárkam by som odporučila ladiť líčenie podľa farby šiat, aj keď to nie je nevyhnutným pravidlom. Líčenie by nemalo byť veľmi výrazné so sklonom k barbinovskému líčeniu. Malo by byť decentné a priliehajúce. Staršie dámy by mali siahnuť po zemitých farbách a jasných rúžoch,“ odporučila Aneta, ktorej snom je po skončení školy si otvoriť vlastný kozmetický salón.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Líčenie novoveskej študentky nie raz zaujme aj odbornú porotu
11
Galéria
Zdroj: sukr. archív: A.Holubová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM