JAB Rôzne

Štrajk učiteľov v Spišskej, deň tretí: Ako to vyzerá na školách? Čerstvé info od riaditeľov...

Do štrajku učiteľov sa zapojili aj pedagógovia zo škôl v Spišskej Novej Vsi. Zisťovali sme, koľko učiteľov sa rozhodlo v štrajku pokračovať a ako fungujú jednotlivé školy.

Ilustračný obrázok k článku Štrajk učiteľov v Spišskej, deň tretí: Ako to vyzerá na školách? Čerstvé info od riaditeľov...
Zdroj: TASR

Od pondelka 25.januára sa do štrajku zapojili aj niektoré školy v Spišskej Novej Vsi. Aj keď niektorí učitelia po dvoch dňoch nastúpili naspäť do práce, iní v štrajku pokračujú aj dnes. Zisťovali sme, ako to aktuálne na školách vyzerá.

Na ZŠ Hutnícka podľa slov riaditeľky Aleny Ludányiove štyria učitelia už nastúpili do práce a trinásť ich naďalej pokračuje v štrajku. „Škola je v úplnej prevádzke, vyučovanie prebieha podľa rozvrhu. Štrajk kolegov chod školy neovplyvnil,“ doplnila riaditeľka.

Aj na oranžovom gymnáziu už niektorí pedagógovia po dvoch dňoch štrajku nastúpili do práce. „V štrajku pokračuje 15 učiteľov, prevádzka v škole je naďalej v obmedzenom režime,“ informoval riaditeľ školy Jozef Kačenga.

V obmedzenej prevádzke funguje aj gymnázium na Javorovej. Tam zotrvalo v štrajku najviac učiteľov. „Dnes v štrajku pokračuje ešte 23 učiteľov, škola prešla na skrátený režim vyučovania . Sú triedy, ktoré majú aj voľno,“ povedala riaditeľka Mária Kaľavská s tým, že štrajk potrvá pravdepodobne až do konca týždňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM