Miroslav Pomajdík Samospráva

Sťažnosti ľudí zabrali: V meste sa idú búrať budovy, vznikne nový priechod!

V Spišskej Novej Vsi je dlhodobým problémom železničné priecestie, ktoré je vstupnou bránou z Duklianskej ulice na sídlisko Západ I. Pri priecestí sa nachádzajú veľmi známe schátrané objekty. Tieto budovy a priľahlý pozemok je vo vlastníctve súkromných osôb.

Ilustračný obrázok k článku Sťažnosti ľudí zabrali: V meste sa idú búrať budovy, vznikne nový priechod!
Zdroj: Dnes24.sk

Železničné priecestie je hlavnou vstupnou bránou na sídlisko pre väčšinu obyvateľov Západu I. Ľudia sa dlhodobo sťažujú, že podmienky pre chodcov sú tu veľmi nevyhovujúce.

„Predstavitelia tunajšej samosprávy v ostatných rokoch vykonali celý rad aktivít s cieľom opísanú nepriaznivú situáciu zmeniť k lepšiemu. Predovšetkým je potrebné povedať, že za terajšieho stavu zástavby daného územia nemožno dosiahnuť optimálne dopravné riešenie (predovšetkým) pre chodcov. Táto skutočnosť vedie k potrebe vyriešiť vlastnícke vzťahy k nehnuteľnostiam predmetného územia,“ píše sa v predkladaných materiáloch mesta, ktoré takto zdôvodňuje potrebu kúpy budov s pozemkom.

Mesto sa rozhodlo rázne konať a po vzájomných rokovaniach so súkromnými vlastníkmi objektov a pozemku sa dospelo k dohode, že nehnuteľnosti a pozemok poskytnú jeho vlastníci na odpredaj mestu. Na mestskom zastupiteľstve, ktoré sa uskutočnilo vo štvrtok, poslanci mesta túto kúpu odsúhlasili.

Vlastníci požadujú od mesta sumu 16 000 eur, čo v podstate zodpovedá hodnote určenej znaleckým posudkom, ktoré si nechalo vypracovať mesto. Po odkúpení budov ich dá mesto následne zbúrať a na ich mieste postaví bezpečný priechod pre chodcov, ktorý by mal byť dokončený už v budúcom roku.

Železničné priecestie, Sídlisko Západ I.
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM