JAB Samospráva

Stav ciest v Spišskej po zime? Mesto vyčlenilo na opravy 500 000 eur!

Zima dala zabrať nielen ľuďom a zvieratám, ale i cestám. Stav tých v Spišskej mestská samospráva monitoruje priebežne. Pozrite sa ktoré z nich čaká celoplošná oprava.

Ilustračný obrázok k článku Stav ciest v Spišskej po zime? Mesto vyčlenilo na opravy 500 000 eur!
Zdroj: TASR

Samospráva v meste Spišská Nová Ves monitoruje stav miestnych komunikácií priebežne. Nás zaujímalo ktoré lokality sú na tom najhoršie? „Nedá sa hovoriť o horších a lepších lokalitách, stav ciest je závislý od veku krycích vrstiev, intenzity dopravy, odvodnenia a ďalších faktorov,“ povedal Peter Susa vedúci oddelenie výstavby a dopravy v Spišskej Novej Vsi.

Podľa jeho slov mesto zrealizovalo najnutnejšie vysprávky výtlkov studenou asfaltovou zmesou na dopravnom okruhu mesta v tomto týždni. „Po spustení výroby asfaltobetónovej zmesi začiatkom apríla budeme realizovať opravy výtlkov miestnych komunikácií touto obvyklou technológiou,“ ozrejmil Susa s tým, že postup opráv počas roku zodpovedá dopravnému významu jednotlivých komunikácií – dopravný okruh mesta, zberné komunikácie, sídliská.

Ako doplnil mesto pripravuje aj tohto roku celoplošné opravy miestnych komunikácií, ako je Fabiniho ulica, ulica Levočská, Trieda. 1. mája a časť, Radlinského – sídlisko Západ I. Opravy chodníkov budú záležať od požiadaviek mestských výborov a v závislosti od schváleného objemu finančných prostriedkov v 2. zmene rozpočtu.

„Na opravu výtlkov je vyčlenených 50 tisíc eur a pre celoplošné opravy miestnych komunikácií uvažujeme s čiastkou približne 450 tisíc eur,“ uzavrel Susa. Financovanie údržby komunikácií počas končiacej sa zimy stálo mesto približne 60 tisíc eur.

Možno vás bude zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM