Rôzne

Štátne IC vlaky budú stáť aj v Spišskej: Poznáme dátum prvého príchodu!

Štátne vlaky InterCity budú po novom stáť aj v Spišskej. A to tri zo štyroch párov, ktoré ZSSK denne vyšle na trasu medzi hlavným mestom a Košicami.

Ilustračný obrázok k článku Štátne IC vlaky budú stáť aj v Spišskej: Poznáme dátum prvého príchodu!
Zdroj: TASR

Od 1. februára budú štátne vlaky InterCity stáť aj v Spišskej Novej Vsi. Z Bratislavy denne vyrazia štyri vlaky, z ktorých tri budú stáť v našom meste. Rovnako to platí aj v opačnom smere. “Tri páry nových vlakov InterCity zastavia aj v Trenčíne, Liptovskom Mikuláši, Spišskej Novej Vsi a v ďalších staniciach, ktoré obsluhoval konkurent,” ozrejmil hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Ako uviedol ďalej, štvrtý pár ZSSK ponecháva ako expresné spojenie, ktoré bude stáť na doterajších piatich zástavkách s jazdným časom 4 hodiny 42 minút. Cestovné z hlavného mesta do metropoly východu zostáva podľa Kováča nezmenené – začína sa od 15,90 €.

Cestovný poriadok vlakov InterCity od 1. februára 2016

  • Odchody z Bratislavy do Košíc: 5:33, 11:33, 15:47*, 17:33
  • Odchody z Košíc do Bratislavy: 5:16, 7:31* (v nedeľu 9:31*), 11:16, 17:16

Zastávky: Bratislava hl. st., Trnava, Trenčín, Žilina, Vrútky, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Štrba, Poprad-Tatry, Spišská Nová Ves, Kysak, Košice.

*Expresné spojenie z Košíc bude stáť len v Bratislave, Trnave, Žiline, Poprade-Tatry, Kysaku a v Košiciach s jazdným časom 4 hodiny 42 minút.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM