JAB Šport

Staršie žiačky sa rozlúčili so sezónou: Takto sa umiestnili na Majstrovstvách Slovenska vo volejbale

Po spišskoovoveských juniorkách sa Majstrovstiev Slovenska vo volejbale zúčastnili aj staršie žiačky. Aj napriek tomu, že sa im medaila neušla, umiestnili sa lepšie ako ich staršie kolegyne. Tento víkend ukončia sezónu účasťou na majstrovstvách aj kadetky.

Ilustračný obrázok k článku Staršie žiačky sa rozlúčili so sezónou: Takto sa umiestnili na Majstrovstvách Slovenska vo volejbale
Zdroj: Dnes24.sk

Počas piatka, soboty a nedele odohrali svoje Majstrovstvá SR aj staršie žiačky, tentoraz doma v Spišskej Novej Vsi. Ako nám povedal tajomník volejbalového klubu Igor Murko, domáci organizátori z VK SNV pripravili haly na vynikajúcej úrovni, ktorú mal podľa zhodnotenia všetkých zúčastnených (trénerov, hráčok i divákov) vlastne celý turnaj.

„Staršie žiačky sa na záverečný turnaj M-SR do Spišskej Novej Vsi nominovali už tým, že VK SNV dostal pridelené tieto majstrovstvá ako organizátor. Trénerská dvojica Ladislav Ďuriško a Zdenek Hauer nominovala na M-SR starších žiačok 14 hráčok,“ doplnil Murko. V Spišskej Novej Vsi sa teda v dvoch halách odohralo spolu 20 zápasov, pričom každé zo zúčastnených družstiev odohralo spolu 5 zápasov.

Ako povedal tréner starších žiačok Ladislav Ďuriško, bolo to o to ťažšie , že v takom zložení dievčatá hrali spolu po prvý raz. „Dievčatá odviedli výkon na hranici svojich schopností a umiestnenie reálne odráža našu výkonnosť. Nie všetko sú však iba výhry, body a medaily. Cenné je, že v družstve badať citeľné zlepšovanie a skúsenosti získané na takomto turnaji sú neoceniteľné. A to sú hlavné devízy pre budúcnosť,“ uzavrel Ďuriško.

Konečné poradie starších žiačok v súťažnom ročníku 2014 – 2015 :

  • 1. VK Slávia UK Bratislava – Majster SR
  • 2. NVK Snina
  • 3. ŠŠK Bilíkova Bratislava
  • 4. VK Nové Mesto nad Váhom
  • 5. VK Kúpele Brusno
  • 6. VK Spišská Nová Ves
  • 7. Palas VK Levice
  • 8. MVK Poltár

Čítajte tiež:

Foto: Lukáš Jaseňák

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM