Rôzne

Sprejeri v Spišskej opäť vyrážajú do ulíc: Tentokrát sa budú grafitty niesť v športovom duchu

8. ročník podujatia pod názvom Graffiti Spiš sa bude niesť tento rok v športovom duchu. Desiatka sprejerov z blízkeho aj vzdialenejšieho okolia predvedie svoje pouličné výtvarné umenie na múroch vojenských kasární pri Hornáde.

Ilustračný obrázok k článku Sprejeri v Spišskej opäť vyrážajú do ulíc: Tentokrát sa budú grafitty niesť v športovom duchu
Zdroj: Dnes24.sk

Graffity Spiš netreba novovešťanom zvlášť predstavovať. Už po ôsmy krát sa stretnú sprejeri zo Spišskej, Prešova či Košíc, aby prezentovali svoje umenie legálnou formou. Po železničnom podchode, sídliskách Západ a Východ, kde skrášľovali writeri garáže a aj ihrisko ich minulý rok čakala výzva, kedy toto podujatie zorganizovali v areáli materskej školy na ulici P.Jilemnického.

Tento rok sa opäť vrátia do ulíc Spišskej a podľa slov organizátora Luboša (Kreu) Bukovinského sa už od stredy stretnú pri múroch vojenských kasární pri Hornáde. „Tento rok to bude športová tématika, keďže popri Hornáde vedie aj cyklistický chodník. Pokúsime sa aj takýmto spôsobiť spríjemniť prostredie pre cyklistov, korčuliarov, ale aj pre okoloidúcich,“ prezradil Krea s tým, že možno sa dočkáme aj prekvapenia.

Čítajte tiež:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM