JAB Rôzne

Spravodajský SÚHRN týždňa: 5 tém zo Spišskej, ktoré zaujali najviac

Je tu nedeľa a ten pravý čas sa obzrieť za končiacim sa týždňom. Aké témy zo Spišskej našich čitateľov zaujali najviac? Pozrite si to v súhrne.

Ilustračný obrázok k článku Spravodajský SÚHRN týždňa: 5 tém zo Spišskej, ktoré zaujali najviac
Zdroj: Dnes24.sk

V pláne sú nové ihriská

Potešujúca správa pre rodičov a ich ratolesti. V Spišskej Novej Vsi by mali podľa slov kompetentných tento rok vyrásť až dve nové centrálne ihriská. Tu sú podrobnosti.

Prehľad voľných pracovných miest

Hľadáte prácu, alebo premýšľate nad zmenou tej súčasnej? Počas tohto týždňa sme vám priniesli zoznam pracovných príležitostí v Spišskej Novej Vsi. Zoznam bol vytvorený z údajov ústredia práce aktuálnych k 7. februáru 2017.

Keď sa história stretne zo súčasnosťou

Pokrok a moderná doba priniesli súčasný vzhľad nášho mesta. No nie vždy to v Spišskej vyzeralo tak, ako ju dnes poznáme. Historické zábery sme porovnali zo súčasnosťou. Zaspomínajte si s nami…

Porekadlá v spišskom nárečí

Východniari sú vynaliezaví, platí to aj v prípade našej reči. Rôzne trefné pripomienky, či porekadlá v spištine sú populárne aj dnes a mnohí Novovešťania a spol. ich ešte aj teraz používajú na dennej báze. Zozbierali sme ich do jedného špeciálneho prehľadu.

Parádne zábery z nášho mesta

Matej Bazár pochádza zo Spišskej Novej Vsi, kde momentálne aj študuje. Mladému gymnazistovi učarovala fotografia a tak si nenechal ani ujsť zachytiť jeho objektívom svoje rodné mesto. Vychutnajte si zimné zábery Spišskej Novej Vsi očami mladého fotografa.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM