Rôzne

Správa, ktorá poteší: V Spišskej a Smižanoch bude MHD zdarma, poznáme podrobnosti

V rámci Európskeho týždňa mobility nás čaká aj v našom meste zaujímavé podujatie. Okrem bezplatnej MHD je pripravený aj pestrý sprievodný program.

Ilustračný obrázok k článku Správa, ktorá poteší: V Spišskej a Smižanoch bude MHD zdarma, poznáme podrobnosti
Zdroj: Dnes24.sk

Už tento týždeň sa v Spišskej Novej Vsi uskutoční zaujímavé podujatie. Spoločnosť Eurobus, a.s. Košice s podporou Košického samosprávneho kraja, mesta Spišská Nová Ves a obce Smižany pripravili na 21. septembra 2017 akciu s názvom „Deň mobility 2017“, ktorej úlohou je propagácia regionálnej a verejnej osobnej dopravy. Podujatie sa bude konať na priestranstve pred Redutou.

V rámci podujatia bude podľa slov kompetentných dominovať téma dopravy, vplyvu dopravy na životné prostredie, problematika bezpečnosti na cestách, výhody hromadnej dopravy oproti individuálnej doprave. Za týmto účelom prebehnú napr. súťaže, bude k dispozícii mobilné dopravné ihrisko a pripravené sú aj aktivity v spolupráci s Policajným zborom SR, Mestskou políciou Spišská Nová Ves, Hasičským a záchranným zborom a záchrankou.

Pre deti budú pripravené atraktívne, interaktívne aktivity, v rámci ktorých si budú môcť vyskúšať teoretické aj praktické zručnosti a mnoho vecí sa naučia. Na priestranstve budú vystavené historické autobusy ako aj tie, ktoré sú používané v súčasnosti v MHD, prímestskej doprave ale aj mikrobus s možnosťou ich prehliadky.

Ako sprievodné aktivity budú pripravené zábavné atrakcie ako nafukovadlá, maľovanie na tvár, tematické tvorivé dielne, maskoti a ďalšie. Popoludňajší program bude spestrený vystúpením country/folkovej skupiny Montana a striedať ju bude obľúbený Ujo Ľubo, ktorý pre menšie deti pripraví minidisko a rozprávku .

Počas celého dňa 21. septembra 2017 bude mestská hromadná doprava v Spišskej Novej Vsi a v Smižanoch bezplatná. V autobusoch budú cestujúcim rozdávané malé sladkosti.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM