Kultúra

Spišský Jeruzalem už onedlho: Čo všetko ponúkne populárna akcia?

V Spišskom Podhradí už onedlho odštartuje ďalší ročník známeho festivalu. Počas štyroch dní čaká na jeho návštevníkov bohatý program.

Ilustračný obrázok k článku Spišský Jeruzalem už onedlho: Čo všetko ponúkne populárna akcia?
Zdroj: TASR

V nádhernom prostredí Spišskej Kapituly sa bude v dňoch 17.5. – 20.5.2018 konať 6. ročník festivalu Spišský Jeruzalem. Ako lákajú organizátori, počas programu sa návštevníci môžu oboznámiť s históriou miesta, obdivovať lokalitu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO či započúvať sa do kultúrno-duchovného programu.

Snahou festivalu je priblížiť čiastočnú históriu tohto miesta – od Katedrály sv. Martina, cez Pažicu až po Sivú bradu. Tu v 17. stor. za pôsobenia Juraja Bársonyho, spišského prepošta, neskôr jágerského biskupa a Jezuitov bola vystavaná kalvária typu Jeruzalemská (Calvario Jerusalem).

,,Súčasný Spišský Jeruzalem nie je len nádherným miestom hodným fotografovania, prechádzok, objavovania chráneného územia, fauny, flóry, či histórie, ale je aj miestom na uvažovanie a meditáciu," uvádza v mene organizátorov Ľubica Dojčárová. Kompletný program podujatia nájdete TU.

Partnermi festivalu sú Košický samosprávny kraj, Prešovský samosprávny kraj, Spišské biskupstvo, mesto Spišské Podhradie a združenie Spišský hrad – Podbranisko. Hlavným koordinátorom je Spišské osvetové stredisko v Spišskej Novej Vsi.

Zdroj: Spišské osvetové stredisko
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM