Miroslav Pomajdík Hokej

Spišskonovoveskí hokejisti neprehrali už štyri zápasy za sebou: Víťaznú šnúru sa pokúsila pretrhnúť Detva

Spišiaci privítali na svojom ľade Detvu, ktorá im v tejto sezóne uštedrila riadnu nakladačku 7:1. V piatkovej odvete sa už taký hladký priebeh neočakával, lebo domáci hokejisti majú za sebou vynikajúcu sériu štyroch za sebou vyhratých zápasov, ktorú sa nehodlali prerušiť ani proti Detve.

Ilustračný obrázok k článku Spišskonovoveskí hokejisti neprehrali už štyri zápasy za sebou: Víťaznú šnúru sa pokúsila pretrhnúť Detva
Zdroj: Dnes24.sk

Záujímavosťou je, že aj hráči Detvy nastupovali do tohto zápasu so štvorzápasovou víťaznou šnúrou. Bolo jasné, že jednému mužstvu sa víťazná séria skončí. V domácej bráne nastúpil Lukáš Gavalier. Od úvodných minút to bol veľmi vyrovnaný zápas. Hlad po víťazstve bol cítiť z oboch strán. Domáci aj hostia mali viacero dobrých gólových príležitostí, ktoré sa im však nepodarilo premeniť. Hral sa veľmi disciplinovaný hokej s jediným vylúčením, keď na trestnú lavicu šiel v 18. minúte za napadnutie hráč Detvy, Patrik Fekiač. Domáci ponúknutú šancu na strelenie svojho prvého gólu nevyužili. Prvá tretina sa skončila nerozhodne nie len gólovo, ale aj na strely, v pomere 12:12.

V druhej tretine mali mierne navrch domáci, ktorí častejšie strieľali a po krásnej akcii, pri ktorej zrode stál Roman Ihnaťo, v 33.minúte otvoril gólové skóre po prihrávke Cútta domáci Michal Findura. Po minúte hry prišla nepozornosť pri striedaní Detvy, kedy sa na ľade ocitlo viacej ich hráčov a Spišiakom sa núkala možnosť na zvýšenie skóre. V presilovke však chýbalo rázne zakončenie a tak zostal stav nezmenený. V závere tretiny mala Detva možnosť vyrovnať, keď fauloval domáci Ištocy, no ani z tejto presilovky nič nebolo.

V tretej tretine zapla Detva na vyššie obrátky, darilo sa jej viacej ohrozovať domáceho brankára, no v 47. minúte sa presadil dobre hrajúci Ihnaťo a bolo 2:0. To ešte 650 domácich divákov netušilo, že ich čaká dráma plná nervov do posledných sekúnd. Prišlo hákovanie zo strany Škoviru a Detve sa núkala šanca na zníženie. Hostia dostali Spišiakov pod tlak a po kombinácii Slavomíra Budu a Maroša Gogu zakončil Juraj Petro.

Začala sa prejavovať nervozita na strane domácich a štyri minúty pred koncom zápasu vyrovnal Goga. Tu už vo veľkom úradovali nervy a za faul kolenom si šiel sadnúť na trestnú lavicu domáci Vartovník. Detva zvierala Spišiakov a prišiel ďalší faul Spišskej Novej Vsi, kedy Pavol Gurčík nedovolene vystrelil puk. Obrovskú presilovkovú šancu o dvoch hráčov však Detva nevyužila a za vzájomnú šarvátku Gogu a Rojkoviča boli obidvaja vylúčení na dve minúty. V riadnom hracom čase už gól nepadol a nasledovalo predĺženie, v ktorom diváci gól nevideli a muselo sa rozhodnúť v samostatných nájazdoch. Drámu nakoniec uzavrel nájazd domáceho Cútta a Spišiaci sa tešili z piateho víťazstva za sebou!

HK Spišská Nová Ves – HC 07 Detva 3:2 pp a sn (0:0, 1:0, 1:2 – 0:0, 1:0)

Foto: ilustračné/ Michal Buza

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM