Miroslav Pomajdík Hokej

Spišskonovoveskí hokejisti na liptovskom ľade: Rozhodnúť museli až samostatné nájazdy

Po jednogólovej prehre v Trnave, cestovali v deviatom kole spišskonovoveskí hokejisti na ľad Liptovského Mikuláša. Pred veľmi riedko zaplnenými tribúnami odohrali obe mužstvá vyrovnaný zápas.

Ilustračný obrázok k článku Spišskonovoveskí hokejisti na liptovskom ľade: Rozhodnúť museli až samostatné nájazdy
Zdroj: TASR

V siedmej minúte šiel za podrazenie na trestnú lavicu hráč Spišskej Novej Vsi Tomáš Gonda, no domáci naskytnutú výhodu nedokázali zúžitkovať. V prvej tretine sa diváci žiadneho góla nedočkali a na oboch brankárov vyslali hráči iba po šesť striel.

V 25. minúte fauloval hráč Spišskej Novej Vsi Pavol Gurčík, no Liptáci nedokázali využiť ani túto presilovku. Spišiakom sa naskytla príležitosť na strelenie prvého gólu v 33. minúte, keď išiel na trestnú lavicu za hákovanie domáci Milan Mach. V posledných sekundách sa im to aj podarilo a zásluhou Jozefa Hamráka sa Spišiaci dostali do vedenia. Za nešportové správanie dostal 10-minútový trest hráč hostí Jozef Ištocy. V posledných minútach druhej tretiny vyrovnal Ivan Roháč.

V tretej tretine vyslali hráči Liptovského Mikuláša na brankára Smika 12 striel a v 47. minúte sa jedna od Františka Poliačeka ujala a domáci viedli. V poslednej minúte však vyrovnal Pavol Gurčík a nasledovalo predĺženie. V tom gól nepadol a tak sa muselo rozhodnúť až v samostatných nájazdoch, kde o víťazstve domácich rozhodol Marek Haščák.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Spišská Nová Ves: 3:2 pp a sn (0:0, 1:1, 1:1 – 0:0, 1:0)

Rozhodovali: Vojtek – Číž, Bednár,
Zásahy brankárov: 18:28.
Vylúčenia: 1:5.
Trest. minúty: 2:18.
Presilovky: 0:1
Divákov: 282 divákov

Po deviatom kole je Spišská Nová Ves na 11. mieste so siedmimi bodmi.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM