Oliver Buza Basketbal

Spišskonovoveskí basketbalisti sa hotujú na novú sezónu

Po nie príliš vydarenom minulom ročníku basketbalovej extraligy sa bossovia nášho klubu odhodlali k zmenám, ktoré by mali navrátiť BK AC LB 04 Spišská Nová Ves opäť na medailové priečky. Trénerskú taktovku po Jerzym Chudeuszovi prevzal Milan Černic

[color=#cc0000]­[size=14]Roko­vania o podobe mančaftu sú v plnom prúde, hrajúcim asistentom Bečarik[/size][/co­lor] „Zatiaľ máme podpísaných dvoch hráčov. Môžem prezradiť, že v budúcej sezóne budú dres Sp.Novej Vsi obliekať Stano Baldovský a Oto Ulman“ prezradil novinky z kuchyne basketbalového klubu Martin Janikov, člen výkonného výboru BK.„S ostatnými hráčmi finalizujeme rozhovory, mená prezrádzať ešte nechcem, ale zväčša ide o hráčov, ktorí v našom meste už pôsobili. Corey Jefferson sa zdá už mimo hry, je tesne pred podpisom s poľským extraligovým tímom. Diskutujeme aj s Mišom Baťkom, ten si hľadá zahraničné angažmán, ak by to nevyšlo radi ho uvidíme pod našimi košmi.Jasné, že si uvedomujeme, že hlavne s pivotmi je situácia na slovenskom trhu dosť mizerná a preto sme v spojení s naším spolupracovníkom, ktorý komunikuje s eventuálnymi zahraničnými posilami na post číslo 5. Zúčastnil sa veľkého medzinárodného kempu v Pule, uvidíme, čo to prinesie“ dodal na margo hráčskych rošád Janikov. Zmena sa dotkla i „legendy“ klubu Števa Bečarika.Populárny „Efo“ sa posúva v kariére o ďalší krôčik vpred.„Môžem potvrdiť, že Števo Bečarik si robí trénerskú školu a v budúcej sezóne bude pôsobiť ako hrajúci asistent“.

[color=#cc0000]­[size=14]Prípra­va bola a bude pestrá, začiatok extraligy 6.októbra[/si­ze][/color] Spišiaci začali prípravu na extraligu už na prelome mája a júna. V Spišskej Novej Vsi sa uskutočnil tréningový minikemp, ktorého sa zúčastnili zaujímavé mená. „V kempe tvrdo zarezávali Ulman,Baldovský, Kožár,Kovalík, Repaský,Robo Bečarik,Števo Bečarik, juniori Predný ,či Balúch pridala ďalšiu zaujímavú novinku generálna manažérka klubu** Silvia Glejdurová** a na margo ďalšej prípravy dodala Oficiálna príprava začína 1.8. desaťdňovým tréningovým blokom.Následne odchádzame na kondičný pobyt na Poráč. Máme v pláne i kvalitne obsadené turnaje. Začíname akciou v Poľsku, kde sa v termíne 31.8 – 1.9. zúčastníme tamojšieho podujatia a zmeriame si sily s tímami Polonia Przemysl (PL), Siarka Tarnobrzeg (PL), či ukrajinským Polytechnikom Ľvov. Všetko sú to extraligové kluby svojich krajín takže kvalita bude zaručená. 7.9 – 9.9. sa uskutoční v našej hale už 7.ročník Memoriálu Vladimíra Jasenčáka a účasť už potvrdila česká Opava, poľský Przemysl a príde aj rakúsky majster Xyon Duke Klosterneuburg. Niečo sa rysuje aj v Maďarsku, všetko chceme ladiť tak, aby sme 6.10.2012 nastúpili na prvý zápas v extralige čo najlepšie pripravení“.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM