Miroslav Pomajdík Iné športy

Spišskonovoveské volejbalistky privítali lídra z Nitry: Zápas poznamenali aj zlé podania

V divácky dobre obsadenej hale privítali domáce volejbalistky družstvo UFK Nitra. Diváci hecovali Spišiačky, ktoré sa počas celého zápasu evidentne trápili a doplácali na vlastné chyby.

Ilustračný obrázok k článku Spišskonovoveské volejbalistky privítali lídra z Nitry: Zápas poznamenali aj zlé podania
Zdroj: Dnes24.sk

Slabou stránkou oboch družstiev boli v tomto zápase podania, ktoré kazili až príliš často. Nitra mala celý zápas pevne vo svojich rukách a nepomohli ani viaceré rošády v zostave, ku ktorým pristúpil tréner Spišák. Domáce dievčatá sa dostali počas celého stretnutia do vedenia iba raz a to v druhom sete, keď viedli 22:20, no aj to trvalo iba krátku chvíľu. Súperky si držali od domácich hráčok odstup dvoch až piatich bodov a zápas dotiahli do úspešného konca. V aktuálnej tabuľke patrí Spišskej Novej Vsi 3. miesto za UFK Nitra a Kežmarkom.

„Aj v tomto zápase sme trocha experimentovali so zostavou, kde sa blokárka Yordanska presunula na smečiarsky post, na libero sa vrátila ešte stále zranená Jagodzinska. Celý zápas sa niesol v duchu veľkého množstva pokazených podaní. Paradoxne na tejto hernej činnosti sme pracovali celý týždeň veľmi intenzívne a práve táto činnosť nás zradila. Neboli sme schopní zablokovať dve stredné smečiarky súpera, nevedeli sme ich dostať pod tlak naším podaním a zaostávali sme aj na útoku. Len v prvom sete sme urobili až 13 vlastných, nevynútených chýb a aj tak sme hrali do koncovky na 22. Súper nás predčil v tom, že kazil menej a bol efektívny na útoku v zóne IV ,“ zhodnotil tréner Spišskej Novej Vsi Ondrej Spišák

VK Spišská Nová Ves – UKF Nitra 0:3 (-22,–23,–17)

Divákov: 400
Rozhodovali: Niklová a Čuňočka
Zápas trval 86 minút

Spišská Nová Ves: Zaťková 2, Yordanska 9, Mikušová 4, Sandtnerová 2, Olejníková 6, Povrazníková 9, libero Jagodzinska (Zeleňáková 0, Urbanová 0, Nováková 1). Tréner: O. Spišák. UKF Nitra: D. Hradecká 5, Grulišová 8, Uváčiková 5, Stümpelová 8, Štrbová 14, Richweissová 11, libero L. Hradecká (Janovcová 0, Lukáčová 0, Ružbaská 0). Tréner: Ľ. Červeň.

Najbližší zápas čaká Spišiačky v sobotu 12.10, keď cestujú do Kežmarku.

Foto: Igor Murko

Zdroj: Spišská24/ VK Spišská Nová Ves

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM