JAB Rôzne

Spišskonovoveská zoo si môže gratulovať: Najlepšia sezóna za posledné roky!

Ako sa zdá, pekné letné počasie nemalo vplyv len na skvelú sezónu kúpaliska, ale prinieslo rekordný počet návštevníkov aj zoologickej záhrade. Aj keď sa jej brány čoskoro zatvoria čísla hovoria za všetko.

Ilustračný obrázok k článku Spišskonovoveská zoo si môže gratulovať: Najlepšia sezóna za posledné roky!
Zdroj: Dnes24.sk

Aj keď je zoologická záhrada v Spišskej Novej Vsi najmenšou na Slovensku, stále ju navštevuje čoraz viac ľudí. Tohtoročná sezóna priniesla podľa slov riaditeľky Jany Dzurikovej rekordný počet návštevníkov od roku 2007. „Už teraz máme viac návštevníkov, ako za celý minulý rok a to 92 203. Ku koncu septembra sme zaznamenali nárast o viac než 5 000 návštev­níkov,“ prezradila.

Najviac návštevníkov zoologickej záhrady je zo Slovenska. Nezaostávajú však ani Česi a Poliaci. „Zo Slovenska má najväčšie zastúpenie východ. Chodia k nám ľudia z Prešova, Michaloviec, Levoče, Kežmarku, Rožňavy, Gelnice, Bardejova ale aj Liptovského Mikuláša,“ vymenovala Dzuriková s tým, že minulý rok zoologickú záhradu navštívil aj veľvyslanec Čínskej ľudovej republiky.

Brány zoologickej brány sa oficiálne zatvoria 20. októbra, ale pavilón Aquaterra, ktorý je súčasťou ZOO bude otvorený ďalej. Skôr však, ako sa tak stane, si môžu ešte tí najmenší vychutnať strašidelnú noc, ktorá sa bude konať 18. októbra. „Pre deti sú pripravené rôzne súťaže, budú sa učiť robiť oheň –fakle, či pliesť uzly z lana. Samozrejme nebude chýbať ani vydlabávanie tekvíc a lampiónový sprievod,“ uzavrela riaditeľka spišskonovoves­kej zoo.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM