JAB Rôzne

Spišské trhy v číslach: Tešte sa na 50 kolotočov a vyše 400 stánkov

Okrem atrakcií a suvenírov si budú môcť novovešťania a návštevníci pochutnať na tradičnej kuchyni ako aj na rôznych špecialitách. Novinkou bude pojazdný predajca kávy. Pivo vám načapuje v piatok primátor.

Ilustračný obrázok k článku Spišské trhy v číslach: Tešte sa na 50 kolotočov a vyše 400 stánkov
Foto: Jana Buvalová / Zdroj: Dnes24.sk

Tento rok nás na obľúbených Spišských trhoch čaká viac ako 400 stánkov. Návštevníci si môžu vybrať z pestrej ponuky. „Za posledné roky sa zmenil sortiment výrobkov. Tento rok bude menej textilu, ale viac bižutérie a rôznych darčekových predmetov,“ informovala Brigita Sopková z referátu vnútornej správy mestského úradu.

Trhovú atmosféru budú dotvárať aj stánky s občerstvením s kapacitou 2 500 miest na sedenie. Budeme si môcť pochutnať na rôznych špecialitách. Okrem tradičný klobás nájdeme aj iné grilované špeciality či trdelníky. Novinkou bude Salaš u Franka, ktorý bude ponúkať len tradičné slovenské jedlá. Oproti minulým rokom pribudne aj pojazdný predajca kávy na motorke. Prvýkrát môžu Spišskonovovešťania ochutnať na trhoch aj podplamenníky.

Stalo sa už tradíciou, že počas Spišského trhu primátor mesta Ján Volný čapuje pivo, ani tento rok nebude výnimkou. Záujemcovia si tak budú môcť dať načapovať spišské pivo Buchwald primátorom v piatok popoludní pri Redute. Výťažok z primátorského piva bude venovaný Domu Charitas svätého Jozefa. Pre malých aj veľkých priaznivcov adrenalínu je pripravených 49 rôznych kolotočov. Súčasťou trhov je aj bohatý sprievodný kultúrny program, ktorý bude prebiehať na hlavnom pódiu a pred budovou Reduty.

Prípravy na Spišské trhy sú už v plnom prúde. Na námestí už stoja prvé stánky a mesto začína dýchať typickou jarmočnou atmosférou. Pozrite si zábery.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM