Rôzne

Spišská zažila ďalšie zhromaždenie Za slušné Slovensko: Pozrite si to na fotkách aj videu

V Spišskej Novej Vsi sa dnes uskutočnilo ďalšie občianske zhromaždenie Za slušné Slovensko. Boli sme pri tom. Prinášame vám FOTO aj VIDEO priamo z miesta.

Ilustračný obrázok k článku Spišská zažila ďalšie zhromaždenie Za slušné Slovensko: Pozrite si to na fotkách aj videu
24
Galéria

Piatok 16. marca sa stal dňom, kedy sa uskutočnili v rôznych slovenských mestách a aj v zahraničí ďalšie občianske zhromaždenia Za slušné Slovensko. „Potrebujeme novú šancu pre slušné a spravodlivé Slovensko, a preto požadujeme predčasné voľby. Toto je momentálne jediná možnosť, ako sa pokúsiť o obnovu dôvery ľudí v štát. Jediná možnosť ako vrátiť politike slušnosť," vyhlásili vopred organizátori ešte pred samotným konaním protestov.

VIDEÁ priamo z miesta: Pozrite si zábery zo zhromaždenia v Spišskej
3
Galéria

Tie sa konali v rôznych slovenských aj zahraničných mestách aj dnes a výnimkou nebola ani Spišská Nová Ves. Zhromaždenie sa uskutočnilo v našom meste tak ako aj minulý piatok na Radničnom námestí pred budovou Reduty.

Protest v Spišskej Novej Vsi začal zrhuba o 17:15 a trval niečo cez hodinu. Zúčastnilo sa ho odhadom približne 500 ľudí. V dave bolo možné vidieť veľa mladých, ale nechýbali ani ostatné generácie. Akcia v Spišskej prebehla pokojne. Počasie bolo premenlivé a nie raz počas zhromaždenia museli ľudia vytiahnuť aj dáždniky.

Na zhromaždení v našom meste vystúpilo viacero rečníkov. Mikrofónu sa napríklad ujali horolezci, herci, či zástupcovia študentov a skautov. Nechýbala ani hudobné čísla v podaní mladých muzikantov.

„Ty si zmena, ja som zmena, my všetci sme zmena. Záujmom o veci verejné môžeme pohnúť veci dopredu. Toto naše zhromaždenie je nádej pre našu milovanú vlasť. My všetci, čo sme tu, sme nádejou, že veci môžu a majú fungovať lepšie ako doteraz," vyjadril sa na zhromaždení herec Spišského divadla Pavol Pivko.

Aj známy horolezec Michal Sabovčík prišiel podporiť toto zhromaždenie. „Hoci cestujem po celom svete, najradšej mám svoju rodnú krajinu, kde sa stále rád vraciam a preto mi nie je ľahostajná budúcnosť Slovenska," povedal vo svojom príhovore.

„Najmä na nás mladých stojí budúcnosť Slovenska. Jeden z najväčších problémov je fakt, že množstvo mladých a šikovných mozgov odchádza z našej krásnej domoviny do cudziny. Je nám to ľúto pretože je to neprirodzené a neboli sme k tomu vedení. Určite sme si nepredstavovali, že po ukončení školy budeme musieť utiecť do zahraničia za vidinou svetlejšej a lepšej budúcnosti. Som však hrdá, že nie sme utiahnutá generácia, ktorá si nechá skákať po hlave," prihovorila sa prítomným gymnazistka Katarína.

V priloženej foto a videogalérii si môžete pozrieť zábery zo spomínaného protestu v našom meste.

Veľká FOTOGALÉRIA: Prinášame vám momentky zo spišskonovoveského  protestu
24
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM