JAB Rôzne

Spišská už začala žiť vianočnými trhmi: Prvé zábery z centra mesta!

V Spišskej už vládne atmosféra vianočných trhov. Obchodníci ponúkajú všakovaké dobroty a tovar. Boli sme sa pozrieť priamo na mieste s naším objektívom.

Ilustračný obrázok k článku Spišská už začala žiť vianočnými trhmi: Prvé zábery z centra mesta!
22
Galéria

26. ročník Vianočných trhov v Spišskej Novej Vsi odštartoval v piatok dopoludnia. Letnú ulicu zaplnili stánky a pribúda už aj čoraz viac trhovníkov i návštevníkov. Vychutnajte si spolu s nami prvé zábery priamo z miesta.

Na ľudí čaká množstvo stánkov, vôňa všakovakého jedla aj príjemná predvianočná atmosféra. Zadovážiť si môžete aj rôzny tovar či pekné darčeky pod stromček pre vašich blízkych. A do čoho dobrého si môžu návštevníci napríklad zahryznúť? Pochutnať si ľudia môžu na pečenej klobáse, údenom kolene či všakovakých sladkých dobrotách. Trhovníci taktiež lákajú návštevníkov na medovinu, varené vínko, či napríklad punč.

Začiatok vianočných trhov si nenechali ujsť ani škôlkári. „V rámci prechádzky sme sa tu zastavili, aby sme si kúpili perníčky, z ktorých majú deti obrovskú radosť ,“ prezradila nám pani učiteľka.

Varené víno pre zmenu zlákalo Novovešťanky Katku a Silviu. „Keď už aj nič nekúpime, varené vínko musí byť, príjemne zahreje a úžasne vonia,“ prezradili pre náš portál.

Na vianočných trhoch majú tento rok premiéru aj hoteláci zo Spišskej Novej Vsi. Ako nám povedala pani učiteľka Zuzana Sarnová, zámerom stánku je prezentovať zručnosti žiakov hotelovej akadémie, aby ukázali to, čo vedia aj verejnosti.

„Náš stánok sa volá Potulky s hotelákmi a pre návštevníkov trhov máme pripravený horúci čaj, vianočné pečivo, pripravujeme hotelácky punč aj dezert. Navyše naši študenti sprevádzajú záujemcov po našom meste, kde sa dozvedia nie len históriu niektorých významných budov, ale aj rôzne zaujímavosti, ktoré sa týkajú samotných Vianoc,“ ozrejmila Sarnová. Tento premiérový stánok môžu ľudia navštíviť dnes do 18.00 hodiny.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

FOTOGALÉRIA: Naše mesto už ovládla atmosféra vianočných trhov
22
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM