Miroslav Pomajdík Správy

Spišská sa stala svedkom prvého sneženia, pozrite si zimné obrázky z mesta a jeho okolia!

Mikuláš nám pripravil výdatnú prikrývku. Za pár minút napadlo v Spišskej niekoľko centimetrov prvého snehu tejto zimy. Deti sa tak mohli pri pohľade von oknom radovať, motoristi už menej...

Ilustračný obrázok k článku Spišská sa stala svedkom prvého sneženia, pozrite si zimné obrázky z mesta a jeho okolia!
Foto: Miroslav Pomajdík / Zdroj: Dnes24.sk

Prebudenie do mikulášskeho rána bolo chladné a veterné. Silný vietor a husto padajúce snehové vločky razom na bielo pokryli celú Spišskú Novú Ves. Po chvíli opäť vyšlo nad tmavým nebom slnko a obloha sa rozjasnila.

Perinbaba si tak na chvíľu dala oddych, ale na pozore by sa mali mať najmä motorisiti, lebo na cestách sa už tvoria snehové jazyky a viditeľnosť je na niektorých úsekoch pri pokračujúcom silnom nárazovom vetre dosť obmedzená. Veď posúďte z fotogalérie.

Meteorológovia na dnešný deň vydali pre náš okres výstrahy 2. stupňa pred silným vetrom a 1. stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi. Na hrebeňoch hôr sa dokonca očakáva vietor, ktorý v nárazoch môže dosiahnuť 25 až 35 m/s. „Táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká,” varujú meteorológovia. Výstraha platí od piatku do soboty 15:00. Buďte opatrní.

Prvý sneh v okrese Spišská Nová Ves
32
Galéria
Foto: Miroslav Pomajdík / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM