JAB Rôzne

Spišská sa dočkala magnetickej rezonancie: Zaujímavé fakty o novinke + prvé zábery z pracoviska

Nové pracovisko magnetickej rezonancie je už oficiálne otvorené. Celková investícia si vyžiadala viac ako 900 000 eur. Čakacie lehoty sa majú rátať na dni.

Ilustračný obrázok k článku Spišská sa dočkala magnetickej rezonancie: Zaujímavé fakty o novinke + prvé zábery z pracoviska
Zdroj: Dnes24.sk

Nemocnica Svet zdravia Spišská Nová Ves v piatok oficiálne spustila nové moderné pracovisko magnetickej rezonancie. Vďaka tomu sa výrazne rozširujú diagnostické možnosti nemocnice najmä v oblasti ochorení kĺbov, centrálneho nervového systému, ciev a srdca. Nové diagnostické možnosti uvítajú predovšetkým pacienti s poruchami pohybového aparátu a nervového systému.

Zariadenie je vhodné na detailné zobrazenie mäkkých častí, akými sú kĺby, väzy, chrupavka, respektíve mozog a miecha. Zlepší sa tiež diagnostika nádorových ochorení, keďže magnetická rezonancia dokáže zachytiť nádory a metastázy vo veľmi rannom štádiu. Ambíciu nemocnice je ponúknuť na Slovensku bezkonkurenčne krátke čakacie lehoty, ktoré by sa mali rátať iba na dni.

Celková investícia do nového pracoviska si vyžiadala vyše 900 000 eur. „Na vyšetrenie magnetickou rezonanciou sa v priemere čaká niekoľko mesiacov. Našou ambíciou je dlhodobo ponúkať pacientom čo najkratšie čakacie lehoty rátané iba na dni. Sme pripravení flexibilne prispôsobovať prevádzkový čas podľa záujmu pacientov. V našej nemocnici chceme organizovať zdravotnú starostlivosť tak, aby na diagnostiku aj na následnú terapiu museli čakať č o najmenej,“ zdôraznil Anton Hanuštín riaditeľ nemocnice v Spišskej Novej Vsi.

Podľa jeho slov je pracovisko magnetickej rezonancie pripravené obslúžiť pacientov okrem spišského regiónu aj zo širšieho okolia. Ako to na novom pracovisku vyzerá si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Čítajte tiež:

Nové pracovisko magnetickej rezonancie: Slávnostné otvorenie
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM