JAB Správy

Spišská prišla s novinkou, ktorú môžete zažiť úplne zadarmo: Virtuálne prehliadky nášho mesta!

Zaujímavá novinka nie len pre návštevníkov Spišskej Novej Vsi, ale rozhodne aj pre miestnych obyvateľov. Presne s týmto prišlo mesto v týchto dňoch. Po prvýkrát si môžete pozrieť virtuálne prehliadky zaujímavých miest či pamiatok Spišskej.

Ilustračný obrázok k článku Spišská prišla s novinkou, ktorú môžete zažiť úplne zadarmo: Virtuálne prehliadky nášho mesta!
Zdroj: Dnes24.sk

Sekcia Návštevník na mestskom webe, dostala nový dizajn a môžete v nej po novom dokonca zažiť aj virtuálnu prehliadku zaujímavostí Spišskej Novej Vsi. Oficiálna webová stránka mesta Spišská Nová Ves bola podľa slov vedúcej kancelárie primátora A. Jančíkovej spustená v roku 2007. Stará verzia sekcie Návštevník už nespĺňala kritéria, ktoré by mala moderná stránka obsahovať, preto sa ju vedenie mesta rozhodlo inovovať.

Jednoduchá a moderná

„Od jej spustenia sa v oblasti website marketingu udialo veľmi veľa zmien. Stará stránka už nepôsobila príťažlivo a ani profesionálne. Website marketing vnímame v rámci propagácie mesta a akcií realizovaných mestom ako jeden z kľúčových produktov," povedala Jančíková.

Ako doplnila kompetentní sa snažili pri jej tvorbe o splnenie mnohých kritérií, no podstatnými boli dôveryhodnosť webu, atraktívny grafický návrh a prehľadné spracovanie. Dôležitým je podľa jej slov samotná prístupnosť stránky čo najširšiemu spektru verejnosti a ich softwarovému vybaveniu.

„Snahou tvorcov bolo zabezpečiť jednoduchú a intuitívnu použiteľnosť, ako aj rozdelenie informácie pre rôznych návštevníkov napríklad s deťmi, adrenalín, dobrodružstva, alebo kultúra,“ vysvetlila.

Virtuálne prehliadky aj krátky film

Vo veľkej miere bola stránka, ako spomenula A. Jančíková, už hotová v závere minulého roka. „No keďže chýbalo veľa fotografií od mnohých subjektov pôsobiacich v cestovnom ruchu, čakali sme na ich podklady a až po ich dodaní sme ju chceli kompletne sprístupniť,“do­plnila. Stránka sa momentálne nachádza v druhej testovacej fáze a jej tvorcovia sledujú jej správanie v dôsledku vplyvu denného užívania.

Súčasťou vynovenej akcie sú aj virtuálne prehliadky mesta. Pozrieť si môžete Galériu umelcov Spiša, Spišské divadlo, Mestskú Radnici či výhľad z najvyššej kostolnej veže na Slovensku.

„Cena za dodanie aktualizovanej sekcie Návštevník bola vysúťažená vo výške 9 600 eur. Dodávateľom je spoločnosť BSP magnetica,“ doplnila Jančíková s tým, že v súčasnosti sa pracuje aj na jej anglickej verzii. Okrem toho, tam taktiež pribudnú ešte praktické informácie, mapy a krátky film so zábermi natočenými pomocou dronu.

Celá web stránka mesta, teda ostatné sekcie Samospráva, Občan a Podnikateľ sa podľa vedúcej kancelárie primátora meniť v blízkej dobe nebude, ale vo vynovenej sekcii pribudnú ešte ďalšie virtuálne prehliadky.

Virtuálne prehliadky ako aj nový dizajn sekcie Návštevník nájdete TU.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM