Miroslav Pomajdík Samospráva

Spišská má vynovené dve detské ihriská: Časť nákladov pokrylo mesto z výhry v súťaži

Dobrá správa pre rodičov a ich ratolesti. V Spišskej môžu od júla využívať dve vynovené detské ihriská. Mesto sa zapojilo do súťaže spoločnosti Oriflame s názvom „Vyhrajte pre svoje mesto nové detské ihrisko“, ktorú aj vyhralo a za získané peniaze zrekonštruovalo detské ihrisko na sídlisku Východ.

Ilustračný obrázok k článku Spišská má vynovené dve detské ihriská: Časť nákladov pokrylo mesto z výhry v súťaži
Zdroj: Dnes24.sk

Spišská zvíťazila v kategórii veľké mestá, s celkovým počtom 6 881 podpisov a dostala od spoločnosti Oriflame 6 100 eur. Za získané financie, spolu so sumou 1000 eur, ktoré poskytlo mesto, mohla prebehnúť rekonštrukcia detského ihriska na sídlisku Východ. Deti sa môžu tešiť na šesť nových atrakcií. „Prispievali sme pieskom a prácami. Na ihrisku bola inštalovaná vežička s rebríkom a šmýkačkou, preliezka s horolezeckou stenou, lanom a rúčkovaním, dvojhojdačka pre menšie aj väčšie deti, prevažovacia hojdačka, kolotoč a pružinová hojdačka,“ vymenoval vedúci oddelenia komunálneho servisu mestského úradu PaedDr. Ján Olejník.

Kompletnej rekonštrukcie sa dočkalo aj detské ihrisko na Gorazdovej ulici, kde pribudli aj tri nové atrakcie. „Mesto na celkovú opravu a doplnenie ďalších prvkov vynaložilo spolu 5-tisíc eur,“ na záver doplnil PaedDr. J. Olejník.

foto: Edita Sýkorová

Zrekonštruované detské ihriská
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM