Miroslav Pomajdík Správy

Spišská láka turistov: Mesto pripravuje špeciálnu mobilnú aplikáciu aj hovoriace mapy

Spišská Nová Ves bola aj v minulom roku obľúbenou zastávkou turistov, ktorí neraz využili aj možnosť prespania v niektorom z ubytovacích zariadení. Kasa mesta si tak prostredníctvom dane z ubytovania polepšila o čiastku zhruba 15 000 eur. Mesto na prilákanie turistov pripravilo viacero noviniek.

Ilustračný obrázok k článku Spišská láka turistov: Mesto pripravuje špeciálnu mobilnú aplikáciu aj hovoriace mapy
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako nás informoval vedúci oddelenia správy daní a poplatkov na Mestskom úrade v Spišskej Novej Vsi Pavol Košalko, sadzba dane za ubytovanie je 0,40 eura na osobu a prenocovanie. Na dani za ubytovanie neevidujú žiadne nedoplatky.

Mesto pripravilo pobytové balíčky

Na prilákanie turistov a na ich plnohodnotné využitie času, mesto uviedlo do života v minulom roku prvé dva pobytové balíčky. Prvý bol určený pre rodiny s deťmi. „Balíček obsahuje dvakrát ubytovanie v hoteli, rodinnú večeru v deň príchodu, vstupy na letné kúpalisko a krytú plaváreň počas celého pobytu, masáž, výstupy na najvyššiu kostolnú vežu Slovenska, návštevu Miesta prianí, vstup do ZOO a pavilónu Aquaterra, ZOO suvenír pre deti a vstup do lanového parku,“ informovala vedúca kancelárie primátora Spišskej Novej Vsi Andrea Jančíková.

Mesto myslelo aj na zaľúbené páry a tak druhý balíček, ktorý je v ponuke od konca minulého roka je určený práve im. Ide o trojdňový romantický pobyt. Ten ponúka napríklad ubytovanie v hoteli s raňajkami a to v romanticky vyzdobenej izbe, trojchodovú romantickú večeru, výstupy na najvyššiu kostolnú vežu Slovenska a ďalšie lákadlá.

A svetlo sveta navyše uzrel v tomto roku aj tretí balíček, ktorý nájdete pod názvom Adrenalínový pobyt a je určený pre tých akčnejšie naladených, ktorí sa neboja zažiť aj nejaké tie adrenalínové dobrodružstvá.

Nový informačný systém prináša špeciálne novinky

V tomto roku mesto chystá spustiť aj nový informačný systém, ktorý bude obsahovať aj viacero špeciálnych aplikácií. Viac už povedala Andrea Jančíková: „Mesto pripravuje nový informačný systém, vrátane uličného, turistického, motoristického orientačného systému s tzv. hovoriacimi mapami na území mesta ako aj sprístupnenie mobilnej aplikácie s využitím QR kódov, v ktorej si návštevníci nájdu potrebné informácie o meste.“

Mesto v tomto roku plánuje vydať na vlastnú propagáciu viacero informačných materiálov. Pôjde o image prospekt v náklade 200 000 kusov, návštevný poriadok (115 000 kusov), katalóg aktivity a služby v Mikroregióne SR (100 000 kusov) a výroba propagačného filmu o Slovenskom raji. Všetky spomínané materiály budú dostupné okrem slovenského, aj v poľskom, anglickom, nemeckom, ruskom a maďarskom jazyku.

K popularizácii zimných aktivít cestovného ruchu vydala Oblastná organizácia cestovného ruchu Spiš novú mapu „Zima na južnom Spiši“, ktorá vám pomôže pri výbere voľnočasových zimných aktivít v regióne. Obsahuje informácie o zimnej turistike, zjazdovom lyžovaní, bežeckom lyžovaní, ľadolezení, korčuľovaní, voľnočasových aktivitách, wellness a relax, vrátane informačných služieb a servisu.

Významnou aktivitou je tiež vydanie prvej spišskej turistickej karty Spiš Card s ponukou zľavnených služieb a produktov pre držiteľa karty. Kartu si môžete zakúpiť vo vybraných ubytovacích zariadeniach, od členov Oblastnej organizácie cestovného ruchu Spiš. Pre milovníkov zimných športov a turistiky bola túto zimu zriadená aj mimoriadna autobusová linka SKI BUS, ktorá vás odvezie zadarmo do blízkych lyžiarskych stredísk. Viac TU.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM