JAB Rôzne

Spišská je držiteľom ďalšieho slovenského rekordu: Týmto prvenstvom sa môžeme popýšiť! FOTO

A je to tu. Spišská Nová Ves je držiteľom ďalšieho rekordu. Tentokrát ho vytvorili žiaci základných a materských škôl.

Ilustračný obrázok k článku Spišská je držiteľom ďalšieho slovenského rekordu: Týmto prvenstvom sa môžeme popýšiť! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Svetový deň mlieka v školách oslávili žiaci základných a materských škôl v Spišskej Novej Vsi slovenským rekordom. Presne dnes o 10:30 vypili na 15-tich materských a ôsmich základných školách celkovo 4967 škatuliek mlieka. Každá z nich obsahovala 250 ml mlieka. Spoločne tak účastníci pokusu o ustanovujúci slovenský rekord vypili takmer 1 242 litrov mlieka.

Čítajte tiež: Farebné divadlo na jesennej oblohe: Nebo sa zaplní šarkanmi

„Sme radi, že sme sa takto pripojili k miliónom európskych detí, ktoré pijú mlieko nielen počas tohto svetového dňa. Naše mesto má viacero celoslovenských rekordov, a tento prispeje najmä k zdravému vývinu malých Spišskonovoveš­ťanov,“ uviedla viceprimátorka mesta Spišská Nová Ves Lea Grečková.

Zdroj: Mesto SNV

Podľa jej slov myšlienka pokúsiť sa o rekord sa vyvíjala postupne a pre túto kategóriu sa rozhodli aj preto, lebo niekedy boli mliečne desiate bežnou súčasťou života detí na školách. „Chceme aby tento rekord a táto myšlienka mala väčší rozmer. Dať ochutnať deťom mlieko, podporiť jeho pitie najmä u mladých ľudí a zároveň podporiť producentov mlieka zo Spiša," doplnila.

Čítajte tiež: Sprejeri v uliciach mesta: Pripravuje sa ďalší ročník Graffity Spiš

Na celý rekord dozeral svojím odborným okom komisár a zakladateľ knihy Slovenských rekordov Igor Svitek. „Myslím, že ide o veľmi dobrý nápad a hodnotný rekord, aký sa na Slovensku ešte doteraz nekonal. Čo sa týka nejakého mliečneho rekordu máme rekordmana z východného Slovenska, ktorý vypije liter mlieka za dve sekundy,“ prezradil komisár.

Obrazom: Niekoľko tisícok novoveských detí  vytvorili rekord v pití mlieka
23
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM